Autoritatea Aeronautică din Moldova interzice zborurile spre Rusia

Aeroportul Chișinău / Foto: BoardingPass

Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova interzice companiilor aeriene din Moldova să zboare în Federația Rusă.

Companiile aeriene care dețin certificat de operator aerian emis de AACR a Republicii Moldova nu au permisiunea de a zbura spre și dinspre Rusia și în spațiul aerian rusesc.

Această decizie a fost luată sâmbătă, 10 septembrie 2022, de Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova citând motive de siguranță prin adoptarea unei Directive Operaționale.

În scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, având în vedere SSC/AIR-01/05-2022/RUS (Significant Safety Concern) emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendare de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse, Autoritatea Aeronautică Civilă, informează că în 10 septembrie 2022 a fost emisă Directiva Operațională nr. 06–10/09/2022, prin care se interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali”, transmite AAC.

Anunțul a fost făcut de Autoritate la doar o zi după ce compania Air Moldova a anunțat că va relua zborurile comerciale regulate dintre Chișinău și aeroportul Domodedovo din capitala Rusiei.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 10 septembrie, compania aeriană moldovenească a eliminat din sistem toate zborurile dintre Chișinău și Moscova.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
8
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Exclusiv HiSky comandă două Airbusuri A321neoLR

Articolul următor

Benzile de bagaje de la aeroportul Henri Coandă vor fi înlocuite

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
8
Share