Urmărește-ne

Avianca inițiază procedura de reorganizare încercând să evite colapsul

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Avianca inițiază procedura de reorganizare încercând să evite colapsul
Boeing 787 Dreamliner Avianca / Foto: Jonathan Francis
Foto: Jonathan Francis

Știri

Avianca inițiază procedura de reorganizare încercând să evite colapsul

Potrivit unui anunț făcut duminică, Avianca, una dintre cele mai vechi companii aeriene din lume, a inițiat voluntar în SUA procedura de reorganizare încercând astfel să evite colapsul.

Procedura a fost inițiată în 10 mai sub legislația americană și afectează toate subsidiarele sale.

Cu ajutorul acestei proceduri, compania aeriană va putea să sisteze plățile către furnizori în timp ce se reorganizează din punct de vedere financiar.

În cazul în care planul de reorganizare nu este aprobat de autoritățile americane, Avianca își va suspenda definitiv activitatea.

Compania sud-americană și-a suspendat zborurile comerciale la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei iar acest lucru a dus la o scădere drastică a lichidităților.

Avianca declară că este în contact cu guvernele din mai mulțe țări unde are subsidiare pentru a atrage noi injecții de capital.

Peste 21 de mii de oameni sunt angajați de Avianca în America Latină, dintre care 14 mii doar în Columbia și lucrează cu alte trei mii de companii din regiune.

În perioada de reorganizare, compania își va menține operațiunile iar angajații săi își vor primi în continuare salariile.

Avianca este a doua cea mai mare companie aeriană din America Latină și zboară către 76 de destinații din 27 de țări. În 2019 a aniversat 100 de ani de existență și a transportat peste 30 de milioane de pasageri.

În 2019 subsidiara sa din Brazilia a intrat în faliment.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
2 comentarii

2 Comments

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus