Avionul Cessna Citation V din flota SMURD își reîncepe activitatea

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat miercuri printr-o postare pe pagina de Facebook revenirea în serviciu a avionului de tip Cessna deținut de SMURD. Acesta a fost retras din operațiuni în luna octombrie a anului 2016.

Avionul, un Cessna Citation V seria 560-0200, este unul bimotor, dispune de sistem de management al zborului (FMS), aparatură de radionavigație, echipamente antigivraj, degivrare, presurizare și climatizare care-i permite zborul IFR (zbor instrumental) sau VFR (zbor la vedere), ziua și noaptea, în condiții de givraj până la altitudine maximă.

Advertisements

Acest model de avion are o autonomie de până la 3.630 km, poate zbura cu o viteză de croazieră de până la 796 km/h la o altitudine de maximum 14.000 de metri și are o capacitate de transport de 7 pasageri și o targă dotată cu echipament medical. Propulsia este asigurată de două motoare Pratt & Whitney Canada JT15D-5D.

Potrivit oficialilor, recepția avionului a fost făcută după efectuarea unui proces amplu de mentenanță asupra sa. Astfel au fost efectuate reparații capitale la cele două motoare, necesare după efectuarea unui număr de 1.200 de ore de zbor și revitalizarea resursei tehnice a unor agregate cu resursă expirată.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Cei doi piloți care vor fi la manșa avionului sunt Laurențiu și Dan Emil. Laurențiu este pilot militar din 1993 și a acumulat 3.600 de ore de zbor pe aeronave militare de transport și a efectuat peste 300 de misiuni umanitare.

Dan Emil este de asemenea pilot militar însă din 1996. Are 1.800 de ore de zbor, din care 1.000 pe avioane cu reacție și 800 pe avioane militare de transport și peste 200 de misiuni umanitare.

Ei sunt cei care formează echipajul aeronavei SMURD care de săptămâna viitoare va fi operaționalizată și va executa misiuni umanitare, de transport aeromedical de urgență și transplant pe teritoriul național și internațional.

Vă dorim CER SENIN dragi colegi și la cât mai multe vieți salvate! Să vă întoarceți cu bine din misiunile pe care o să le aveți, atât voi cât și cei care vor avea nevoie de ajutorul vostru”, le urează MAI membrilor echipajului.

Advertisements
Total
28
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
28
Share