AWACS-urile din flota NATO vor fi modernizate de Boeing

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și președintele Boeing International, Sir Michael Arthur, s-au întâlnit miercuri (27 noiembrie 2019) pe aeroportul Melsbroek din Bruxelles pentru a marca o investiție majoră în flota de aeronave de supraveghere aeriană AWACS.

Contractul NATO de 1 miliard de dolari atribuit americanilor de la Boeing are ca scop modernizare flotei de avioane AWACS (denumire oficială Boeing E-3 Sentry) astfel încât acestea să fie capabile să susțină în continuare misiunile Alianței până în 2035.

Advertisements

👋🏻 BoardingPass.ro e și pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

AWACS-urile NATO au fost ochii noștri de pe cer, susținând operațiunile noastre timp de zeci de ani, de la patrularea cerului american după 11 septembrie până la operațiunile din Afganistan și ca parte a Coaliției Globale împotriva ISIS”, a declarat secretarul general.

Acesta a mai afirmat că în urma modernizării cele 14 aeronave AWACS deținute de NATO vor fi dotate cu funcții sofisticate de comunicații și conectivitate.

Potrivit oficialilor, 16 aliați NATO de ambele părți ale Atlanticului finanțează această modernizare care va fi efectuată de Boeing împreună cu alte companii din Europa și America de Nord.

AWACS-urle sunt un simbol al excelenței trans-atlantice, în ceea ce privește tehnologia și parteneriatul dintre Boeing, NATO și Europa”, a declarat Sir Michael Arthur, președintele Boeing International.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share