Baza Blue Air de la Torino rămâne doar cu un singur avion și trei rute

Foto: BoardingPass

Baza operațională a companiei Blue Air de la Torino rămâne temporar cu un singur avion alocat și doar trei rute pe care compania va zbura.

Torino este ultima bază operațională Blue Air din afara României, însă în ultimii ani compania low-cost a anulat atât de multe rute și a redus numărul zborurilor încât începând cu data de 25 septembrie de acolo va mai zbura un singur avion Blue Air.

Advertisements

Dacă schimbările orarului de zbor pentru această bază operațională continuă în aceeași manieră, nu este exclus ca în viitor aceasta să fie închisă.

În trecut Torino a fost cea mai mare bază operațională a Blue Air din afara României, la apogeul său compania a zburat de la Torino cu cinci avioane.

În următoarele luni Blue Air va mai opera zboruri de la Torino doar către trei orașe: Catania (un zbor pe zi), Lamezia Terme (șase zboruri pe săptămână) și Napoli (două zboruri pe săptămână).

Restul rutelor pe care compania aeriană românească le-a operat din Torino au fost anulate, inclusiv rutele Torino – București și Torino – Bacău, deschise în urmă cu mai bine de zece ani.

Cu toate acestea, datele din sistemul de rezervări indică faptul că din luna decembrie o parte din rute, Torino – Bacău, Torino – București și Torino – Alghero, vor fi operate din nou.

Însă, dat fiind faptul că în această perioadă compania low-cost continuă să-și ajusteze orarul de zbor din cauza numărului extrem de mic de rezervări, șansele ca cele trei rute să fie operate din nou în sezonul de iarnă 2021/22 sunt relativ mici.

Sezonul de iarnă 2021/22 debutează la finalul lunii octombrie 2021 și se încheie la finalul lunii martie 2022.

Mai mult decât atât, zborurile către unele destinații operate până recent de Blue Air din Torino, precum Olbia, Reggio Calabria, Palermo și Trapani, apar în prezent ca fiind disponibile pentru rezervare abia din primăvara anului 2022.

Toate rutele la care a renunțat temporar Blue Air sunt în prezent operate de alte companii aeriene, cu excepția rutei Torino – Alghero, potrivit FlyTorino.

În ultimii ani Blue Air a închis bazele operaționale pe care le-a avut la Liverpool (Marea Britanie) și Larnaca (Cipru) și Iași, însă ce-a din urmă va fi redeschisă în 2022, detalii AICI.

Advertisements
Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share