Un Cessna 150 a aterizat forțat sâmbătă pe un câmp de lângă aerodromul Strejnic

Foto: ISU Prahova

Un avion de mici dimensiuni a efectuat sâmbătă după-amiază o aterizare forțată pe un câmp din apropierea aerodromului Strejnic din județul Prahova.

La bordul avionului se aflau doi tineri în vârstă de 22 și, respectiv 25 de ani și efectuau cu avionul implicat în acest accident un zbor de antrenament.

Cele două persoane prezintă câteva excoriații, informează ISU Prahova. De asemenea, la fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, o mașină de descarcerare și o ambulantă SMURD.

Aterizarea forțată a fost efectuată pe un teren arabil situat la nord de aerodromul Strejnic sâmbătă după-amiază în jurul orei 17:30.

Aerodromul Strejnic este situat la vest de orașul Ploiești, în apropierea drumului național DN1.

Avionul implicat în acest accident este un avion de mici dimensiuni de tip Cessna 150 înmatriculat în Slovenia ca S5-DDH.

Avionul, produs în anul 1975 potrivit informațiilor disponibile pe internet, este deținut de compania germană Intho Aviation, însă probabil a fost închiriat de o companie românească pe termen mediu sau lung și zboară regulat în România.

Cauzele accidentului sunt necunoscute, însă probabil acesta va fi investigat de către Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile din România (AIAS).Total
11
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
11
Share