Urmărește-ne

Blue Air a încasat prima parte a împrumutului de 300 de milioane de lei

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Blue Air a încasat prima parte a împrumutului de 300 de milioane de lei
Foto: Robert Dumitrescu

Știri

Blue Air a încasat prima parte a împrumutului de 300 de milioane de lei

Compania Blue Air a încasat vineri, 23 octombrie, prima parte din împrumutul de 300 de milioane de lei garantat de statul român.

Anunțul a fost făcut vineri după-amiază de Oana Petrescu, CEO-ul companiei low-cost. Potrivit acesteia, Blue Air a încasat astăzi 30 din cele aproximativ 60 de milioane de euro pe care le împrumută de la Exim Bank România.

Mă bucur să vă anunț că astăzi au fost finalizate toate demersurile de operaționalizare a creditului garantat de stat. A fost un proces complicat, pe parcursul caruia am fost nevoiți să facem multe ajustări față de planul inițial prezentat autorităților romane și europene și creditorilor concordatari,” transmite Oana Petrescu angajaților.

Important este că astăzi am reușit să facem prima tragere din împrumut, în sumă de 30 milioane euro,” adaugă oficialul companiei Blue Air.

Citește și  Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată (8 aprilie)

Din cele 30 de milioane de euro încasate vineri de la Exim Bank Blue Air a plătit integral datoriile către statul roman, a făcut plățile necesare pentru eliberarea garanțiilor și a asigurat sumele necesare pentru plata salariilor restante datorate pentru lunile iulie – septembrie 2020.

În același mesajul intern Oana Petrescu transmite:
Garanția primită de la statul român reprezintă un vot de încredere în capacitatea echipei Blue Air de a trece cu bine prin această perioadă complicată și de a continua să zburăm și să plătim taxe statului roman. Deși în prezent am ajuns să zburăm la 20% din capacitate, suntem hotărâți să ne îndeplinim toate angajamentele pe care ni le-am asumat. Nu va fi ușor, va fi nevoie de o mobilizare exemplară, dar nu am nici o îndoială ca vom reuși.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus