Blue Air a raportat pentru 2018 o pierdere de 145 de milioane de lei

Foto: Richard Mircea George

Compania aeriană Blue Air a raportat către Ministerul Finanțelor o cifră de afaceri de 2.3 miliarde de lei pentru anul 2018, cifră de afaceri în creștere cu 21% față de anul anterior, potrivit ZF.

Pierderile raportate de companie au scăzut de la 149 de milioane de lei în 2017 la 145 de milioane de lei în 2018 iar numărul angajaților a ajuns la peste 1100.

Advertisements

În prezent compania aeriană este al doilea cel mai mare transportator aerian din România, după compania low-cost Wizz Air. În 2018, Blue Air a transportat un total de 5.2 milioane de pasageri.

Recent, managementul companiei Blue Air a fost schimbat, în funcția de director general a fost numită Oana Petrescu iar în postul de director comercial a preluat de Carsten Schaeffer, înlocuindu-l pe Tudor Constantinescu.

Schimbările din managementul companiei au venit după ce acționariatul Blue Air a avut parte de modificări majore în ultimele luni. În toamna anului trecut Marius Puiu și Teodor Cristian Rada au achiziționat acțiunile companiei de la Tudor Constantinescu și Luciana Păunescu. Ulterior, grupul german Zeitfracht a achiziționat 10% din acțiunile Blue Air, restul de 90% fiind deținute în continuare de Marius Puiu.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share