Urmărește-ne

Blue Air a solicitat Guvernului român un credit de salvare

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Blue Air a solicitat Guvernului român un credit de salvare
Foto: Robert Dumitrescu

Știri

Blue Air a solicitat Guvernului român un credit de salvare

Compania aeriană a anunțat printr-un manifest public faptul că are nevoie de un ajutor de salvare pentru a-și putea continua operațiunile.

Blue Air este, la fel ca majoritatea companiilor aeriene, grav afectată de criza cauzată de noul coronavirus. De câteva săptămâni mai operează doar zboruri charter, de repatriere și cargo.

De la începutul lunii aprilie, peste 90% din angajații companiei sunt în șomaj tehnic pe o perioadă nedeterminată.

Potrivit manifestului, în luna martie compania aeriană a solicitat Guvernului Român un credit de salvare.
În situația actuală, pentru a putea traversa cu bine această perioadă și pentru a continua să ne servim pasagerii și să plătim sume substanțiale la bugetul de stat, avem nevoie de sprijin temporar, sub forma unui credit, care să asigure Blue Air lichiditatea necesară menținerii capacității de zbor și a locurilor de muncă în această perioadă dificilă.

Creditul de salvare nu este un fond nerambursabil, ci un împrumut cu dobândă preferențială acordat unei companii, într-o situație de criză majoră. Avem capacitatea de a rambursa acest credit și dobânzile aferente.

De aceea, luna trecută am depus la Guvernul României solicitarea noastră formală și suntem încrezători că orice analiză de risc și oportunitate va duce la o soluționare pozitivă a cererii noastre de finanțare.

Directorul general al Blue Air afirmă într-un interviu acordat Mediafax că suma de care compania are nevoie este cuprinsă între 40 și 60 de milioane de euro.

La acest moment și pe baza informațiilor pe care le avem referitoare la evoluția acestei crize, estimăm o nevoie de 40 – 60 milioane euro pentru a continua să ne păstrăm cota de piață la nivelul de dinainte de criză”, a declarat Oana Petrescu.

Întregul manifest este disponibil pe siteul Blue Air.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus