Blue Air, Ryanair și TAROM sunt singurele companii aeriene cu datorii la stat

Singurele companii aeriene care au operațiuni în România și au datorii față de statul român sunt Blue Air, Ryanair și TAROM.

Trei companii aeriene care operează regulat zboruri din și spre aeroporturile românești aveau datorii la bugetul de stat, CAS și CASS, la 30 iunie 2022, potrivit datelor publicate de ANAF.

Cumulat, Blue Air, Ryanair și TAROM datorează statului contribuții și impozite în valoare de 132.005.348 de lei.

Societatea comercială cu cea mai mare datorie față de statul român este chiar TAROM, companie aeriană ai cărui proprietari sunt chiar entități ale statului.

TAROM are de plătit contribuții și impozite în valoare totală de 80.789.018 de lei. Dintre acestea, 29.733.860 de lei sunt datorate la bugetul de stat.

Alte 38.670.933 de lei sunt datorate de TAROM la bugetul asigurărilor sociale de stat și 12.384.225 de lei sunt datorate bugetului asigurărilor de sănătate.

Singura companie aeriană din țara noastră care mai are datorii este Blue Air. Compania low-cost trebuie să plătească statului 51.215.715 de lei.

Dintre cele 51 de milioane de lei, datoriile la bugetul de stat sunt în valoare de 11.852.781 de lei. Alte 29.691.085 de lei reprezintă obligații restante la bugetul asigurărilor sociale de stat și 9.671.849 de lei sunt datorate bugetului asigurărilor de sănătate.

A treia companie datornică este Ryanair. Aceasta e singura companie aeriană străină care operează în țara noastră și are datorii la bugetul de stat.

Conform ANAF, compania low-cost irlandeză are o datorie în valoare de 614.869 de lei.

Cele 15 companii aeriene care au certificat de operator aerian emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română și nu au datorii față de stat sunt: Aerro Direkt, Air Bucharest, AirConnect, Animawings, Carpatair, Fly Lili, helloJets, HiSky, Țiriac Air, Just Us Air, Legend Airlines, My Jet, Romcargo Airlines, Star East Airline și Toyo Aviation.

În lista făcută publică de ANAF există aproximativ 53 de mii de contribuabili care au datorii, potrivit Profit.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share