Urmărește-ne

Blue Air va primi doar 8 avioane și renunță la cuvântul „MAX”

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Blue Air va primi doar 8 avioane și renunță la cuvântul „MAX”

Știri

Blue Air va primi doar 8 avioane și renunță la cuvântul „MAX”

Din cea mai recentă ediție a revistei BeBlueAir a companiei aeriene aflăm că aceasta a redus numărul de avioane 737 MAX 8 comandate de la 12 la 8 și renunță la cuvântul „MAX” din denumirea avioanelor.

În vara anului 2017 Blue Air a comandat șase Boeinguri 737 MAX 8 la Paris Air Show și a închiriat pe termen lung încă 6 MAX-uri de la Air Lease Corporation. Cu toate acestea, potrivit propiei reviste această comandă a fost redusă la un total de 8 avioane Boeing 737 MAX 8.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Motivul pentru care Blue Air renunță la patru avioane 737 MAX comandate este necunoscut în acest moment însă încă din această vară trei Boeinguri 737 MAX care au ieșit de pe linia finală de asamblare cu însemne Blue Air au fost realocate altor companii aeriene.

De asemenea, tot cu această actualizare aflăm că Blue Air nu va folosi cuvântul „MAX” când va afișa modelul de avion iar acestea vor avea denumirea simplă „B737-8”. O decizie similară a fost luată și de companiile aeriene Ryanair și Xiamen Air.

Vă reamintesc că primul Boeing 737 MAX 8 al companiei Blue Air, înmatriculat YR-MXA, a fost asamblat în urmă cu câteva luni și vopsit în noul livery al companiei. De câteva săptămâni acest avion este parcat pe aeroportul Moses Lake din statul Washington, SUA.

Pont primit pe grupul BoardingPass de la Andrei Tudor. Alătură-te și tu 🙂.

1 comentariu

1 comentariu

  1. Silviu

    29 decembrie 2019 la 14:56

    Pai normal ca renunta la cuvantul MAX, poate asa calatorii nu o sa mai fie speriati de cosciugul zburator proiectat de Boeing.

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus