Știri
Îmi place

Boeing confirmă faptul că familia 747 va ieși din producție

29 iulie 2016
7432 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 3 minute
Boeing confirmă faptul că familia 747 va ieși din producție

Constructorul american Boeing a comunicat agenției guvernamentale Securities and Exchange Commission că nu va mai continua asamblarea modelului Boeing 747.

În ultimii ani, rapoartele privind stoparea programului Boeing 747 au fost foarte mult exagerate. În luna octombrie a anului 2014, la scurt timp după ce Delta Airlines a luat decizia de a retrage progresiv aeronavele Boeing 747 din flota sa, analiștii au declarat că sfârșitul era aproape pentru producția „Reginei Cerului”. La acea vreme, oficialii Boeing au respins orice idee în acest sens. „Există încă o mare cantitate de interes”, a declarat Eric Lindblad, vicepreședinte Boeing. „Astăzi stau în fața dumneavoastră și că spun că vom continua asamblarea modelului Boeing 747-8 pentru o perioadă nedefinită.”

Acum, Boeing a inversat această poziție, recunoscând că a transmis către Securities and Exchange Commission faptul că programul Boeing 747 ar putea să înceteze. „Combinația de provocări din domeniul producției, schimbarea internalizării aeronavelor nou construite, întârzierile în program, clienții și impactul furnizorilor precum și modificările factorilor de cheltuieli au creat o presiune semnificativă asupra rentabilității programului”, a declarat compania Boeing într-un raport de reglementare apărut recent. „Dacă nu putem obține suficiente comenzi, costurile producției și alte riscuri nu pot fi atenuate și am putea înregistra pierderi suplimentare semnificative. Așadar, am decis că vom stopa asamblarea unor noi aeronave din gama Boeing 747”. 

În conformitate cu declarațiile din dosar, Boeing este în prezent are pe inventar un număr considerabil de B747 asamblate, dar fără cumpărător. Compania a mai declarat că a renunțat la planurile de a reveni la un program de producție a unui nou model 747 în fiecare lună. Boeing produce în prezent un avion „jumbo” la fiecare șase săptămâni și se va axa în curând pe un program ce va permite asamblarea unei aeronave odată la două luni. Din 1990, liniile de asamblare pentru familia B747 aduceau șase aeronave  în fiecare lună.

Citește și  Lufthansa va zbura cu Boeing 747 pe ruta Frankfurt - Berlin

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

BoardingPass

355 postări
0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *