Urmărește-ne

Boeing confirmă faptul că familia 747 va ieși din producție

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Boeing confirmă faptul că familia 747 va ieși din producție

Știri

Boeing confirmă faptul că familia 747 va ieși din producție

Constructorul american Boeing a comunicat agenției guvernamentale Securities and Exchange Commission că nu va mai continua asamblarea modelului Boeing 747.

În ultimii ani, rapoartele privind stoparea programului Boeing 747 au fost foarte mult exagerate. În luna octombrie a anului 2014, la scurt timp după ce Delta Airlines a luat decizia de a retrage progresiv aeronavele Boeing 747 din flota sa, analiștii au declarat că sfârșitul era aproape pentru producția „Reginei Cerului”. La acea vreme, oficialii Boeing au respins orice idee în acest sens. „Există încă o mare cantitate de interes”, a declarat Eric Lindblad, vicepreședinte Boeing. „Astăzi stau în fața dumneavoastră și că spun că vom continua asamblarea modelului Boeing 747-8 pentru o perioadă nedefinită.”

Acum, Boeing a inversat această poziție, recunoscând că a transmis către Securities and Exchange Commission faptul că programul Boeing 747 ar putea să înceteze. „Combinația de provocări din domeniul producției, schimbarea internalizării aeronavelor nou construite, întârzierile în program, clienții și impactul furnizorilor precum și modificările factorilor de cheltuieli au creat o presiune semnificativă asupra rentabilității programului”, a declarat compania Boeing într-un raport de reglementare apărut recent. „Dacă nu putem obține suficiente comenzi, costurile producției și alte riscuri nu pot fi atenuate și am putea înregistra pierderi suplimentare semnificative. Așadar, am decis că vom stopa asamblarea unor noi aeronave din gama Boeing 747”. 

În conformitate cu declarațiile din dosar, Boeing este în prezent are pe inventar un număr considerabil de B747 asamblate, dar fără cumpărător. Compania a mai declarat că a renunțat la planurile de a reveni la un program de producție a unui nou model 747 în fiecare lună. Boeing produce în prezent un avion „jumbo” la fiecare șase săptămâni și se va axa în curând pe un program ce va permite asamblarea unei aeronave odată la două luni. Din 1990, liniile de asamblare pentru familia B747 aduceau șase aeronave  în fiecare lună.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Sign up to our WhatsApp newsletter to receive the latest offers and news about us!

Next Step

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

I agree with all the terms, conditions and privacy policy that are linked below.

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Please save the number +40799889910 in your phone contacts as BoardingPass.ro.

Hit the button and send Clear for take-off! to add your number to BoardingPass.ro newsletter.

Open WhatsApp

Îți place BoardingPass?

Suține siteul cumpărând de pe FashionDays folosind acest link.
De asemenea, mai recomand și eMag.ro.
Ai avut un zbor anulat sau întârziat? SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO! AirHelp get compensation

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus