Curiozități
Îmi place

Boeing – de la material textil la fibră… de carbon! Aniversarea a 100 de ani de existență, la mulți ani! (Video)

15 iulie 2016
6032 Vizualizări
1 Comentarii
citire în 2 minute
Boeing – de la material textil la fibră… de carbon! Aniversarea a 100 de ani de existență, la mulți ani! (Video)

În urmă cu exact 100 de ani, 15 Iulie 1916, William E. Boeing a fondat compania în Seattle, SUA, sub denumirea de Pacific Aero Products Co. Șantierul naval achiziționat de la Heath, pe râul Duwamish, urma să devină prima sa fabrică de avioane. După un drum lung, compania Boeing a devenit cel mai mare producător de avioane din lume, iar astăzi celebrează un milestone important – 100 de ani de existență – la showul aviatic de la Farnborough, Anglia.

A crescut de la un început timid – de la construcția de hidroavioane – și a devenit cea mai mare corporație din lume în industria aeronautică. De asemenea Boeing mai este responsabilă pentru crearea unor bombardiere, jumbo jet-uri și platforma de pe care a fost lansată în spațiu racheta Saturn V care l-a trimis pe Lună pe celebrul Neil Armstrong și alți astronauți.

Citește și  Un Boeing 777-200ER al Delta Air Lines a zburat ieri de la New York la Constanța (FOTO)

Cu trei zile în urmă, principalul rival, Airbus, a lansat un videoclip prin care angajații, de asemenea si conducerea producătorului francez, îi urează companiei Boeing urale de la mulți ani și le mulțumesc pentru competiție, datorită acesteia industria aeronautică a devenit mai bună.

La mulți ani Boeing!

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Un comentariu 1

  1. Pingback: Boeing a primit 668 de comenzi pentru aeronave în 2016 și a livrat 748; încă 5715 de produs și livrat – BoardingPass.ro – știri aviație, recenzii și recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *