Boeing – de la material textil la fibră… de carbon! Aniversarea a 100 de ani de existență, la mulți ani! (Video)

În urmă cu exact 100 de ani, 15 Iulie 1916, William E. Boeing a fondat compania în Seattle, SUA, sub denumirea de Pacific Aero Products Co. Șantierul naval achiziționat de la Heath, pe râul Duwamish, urma să devină prima sa fabrică de avioane. După un drum lung, compania Boeing a devenit cel mai mare producător de avioane din lume, iar astăzi celebrează un milestone important – 100 de ani de existență – la showul aviatic de la Farnborough, Anglia.

A crescut de la un început timid – de la construcția de hidroavioane – și a devenit cea mai mare corporație din lume în industria aeronautică. De asemenea Boeing mai este responsabilă pentru crearea unor bombardiere, jumbo jet-uri și platforma de pe care a fost lansată în spațiu racheta Saturn V care l-a trimis pe Lună pe celebrul Neil Armstrong și alți astronauți.

Advertisements

Cu trei zile în urmă, principalul rival, Airbus, a lansat un videoclip prin care angajații, de asemenea si conducerea producătorului francez, îi urează companiei Boeing urale de la mulți ani și le mulțumesc pentru competiție, datorită acesteia industria aeronautică a devenit mai bună.

La mulți ani Boeing!

Advertisements
Total
0
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share