Boeing: trei linii noi de conversie a B737 din versiune de pasageri în cargo

Boeing a anunțat duminică la Dubai Airshow extinderea facilităților de conversie a avioanelor 737-800NG din versiune de pasageri în versiune cargo.

Producătorul american de avioane va deschide trei linii noi de conversie a avioanelor 737-800NG din versiune de pasageri în versiune cargo în Europa și Canada.

Advertisements

Anunțul a fost făcut de Boeing în prima zi a Dubai Airshow 2021 și, odată cu acesta, compania a anunțat și o comandă fermă de la compania de leasing islandeză Icelease pentru 11 Boeinguri 737-800BCF (Boeing Converted Freighter).

Una dintre cele trei linii de conversie noi va fi la hangarul Boeing de pe aeroportul Gatwick din Londra și va fi deschisă în 2022. Alte două linii de conversie vor fi deschise în 2023 în Canada.

Cele 11 avioane Boeing 737-800NG (Boeing Converted Freighter) vor fi convertite și livrate către Icelease de la noua linie din capitala Marii Britanii.

Clienții finali către care Icelease va închiria aceste avioane nu au fost anunțați.

În următorii 20 de ani compania Boeing estimează că va fi necesară conversia a peste 1.700 de avioane din versiune de pasageri în versiune cargo pentru a acoperi cererea din partea companiilor aeriene.

Ediția din 2021 a show-ului aviatic de la Dubai are loc pe aeroportul Dubai World Central (DWC) în perioada 14-18 noiembrie 2021.

Advertisements
Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share