Bombardiere B-52 americane se vor antrena vineri în spațiul aerian românesc

Mai multe bombardiere Boeing B-52 Stratofortress care aparțin Forțelor Aeriene Americane (USAF) vor efectua vineri exerciții de antrenament cu avioanele F16 RoAF în spațiul aerian românesc.

Scopul principal al activităţii de antrenament este demonstrarea capacităţii de dislocare rapidă a forţelor aliate în sud-estul Europei şi vor consta în executarea unor misiuni în comun, de realimentare în aer şi escortă.

Misiunile de acest fel contribuie la consolidarea măsurilor de reasigurare şi sporire a încrederii privind implicarea Statelor Unite ale Americii în asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre. În septembrie 2018, RoAF și USAF au mai efectuat un asemenea exercițiu de antrenament.

Bombardierele Boeing B-52 Stratofortress, care pot transporta până la 32 de tone de bombe, vor ajunge în România în jurul orei 14 însă nu vor ateriza pe aeroporturi din țara noastră deoarece un avion de tip „Stratotanker” le va însoți pentru realimentare în aer.

Cele trei avioane B-52 au ajuns zilele trecute din Japonia la baza militară Fairford din Marea Britanie însoțite de un Boeing C17 Globemaster. În decursul zilei de joi, acestea au efectuat exerciții de antrenament la nord de orașul polonez Gdansk.

De asemenea, joi după-amiază a aterizat la București un Boeing C17 Globemaster USAF după un zbor de aproximativ 9 ore de la baza militară Joint Base Andrews, situată în apropiere de capitala Statelor Unite.

Alături de acest C17, la București se mai află și un Boeing KC135R Stratotanker care a participat zilele acestea la misiuni de realimentare în aer cu avioanele F16 românești.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
17
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
17
Share