BREAKING NEWS: Un Boeing 737-600 al Air Algerie a dispărut de pe radare în urmă cu câteva minute după ce a transmis un mesaj de urgență

UPDATE 18:30 – Presa locală confirmă faptul că aeronava a aterizat în siguranță și pasagerii, dar și echipajul de bord, sunt tereferi. Ne bucurăm că această problemă tehnică raportată nu a dus la un nou dezastru. Mai jos avem și o fotografie a aeronavei după aterizare.
Pasagerii au fost debarcați și îmbarcați într-o altă aeronavă. Aceasta va decola către Marseille în aproximativ 15 min conform presei locale.

Advertisements

UPDATE 18:23 – conform unor mesaje postate pe Twitter, aeronava a aterizat în siguranță în urmă cu cateva minute pe aeroportul din capitala Algeriei. Informațiile nu sunt însă confirmate oficial.

BREAKING NEWS: Un Boeing 737-600 al Air Algerie a dispărut de pe radare în urmă cu câteva minute după ce a transmis un mesaj de urgență

Boeing-ul 737-600 înmatriculat 7T-VJQ efectua zborul AH1020 de la Algiers (ALG) la Marseille (MRS) și a decolat de pe aeroportul algerian la ora 13:30 (ora locală), iar cu puțin peste o oră mai târziu a dispărut de pe radare în timp ce se întorcea către Algeria.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Piloții au transmis un semnal de urgență către turnul de control în timp ce erau în apropierea insulei Mahon din Marea Mediterană, pe urmă au efectuat manevrele de întoarcere către aeroportul de unde a decolat, însă după 20 de minute de la aceste manevre aeronava a dispărut de pe radare.

Conform datelor de pe FlightRadar24.com, în momentul în care aeronava a dispărut de pe radare, aceasta se afla la o altitudine de 5.364m și avea o viteză de 667km/h.

Boeing-ul 737-600 înmatriculat 7T-VJQ a avut primul zbor la data de 8 aprilie 2002 și a fost recepționat de Air Algerie în 29 aprilie 2002. Vechimea acestei aeronave este de 14.3 ani, operatorul algerian fiind singurul său proprietar.

Știre în curs de actualizare.

Screen Shot 2016-08-06 at 18.03.31

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share