Incident: un Ryanair care a decolat de la București către Dublin ar fi lovit pista cu coada la decolare (AUDIO + FOTO)

ACTUALIZARE, 12 Februarie ora 12:15: Ryanair ne-a transmis poziția oficială față de acest incident.
Acest zbor din București către Dublin (9 februarie) a revenit pe Aeroportul București la scurt timp după decolare, din cauza unei probleme tehnice. Clienții au rămas la bord, timp în care tehnicienii Ryanair au inspectat aeronava, aceasta fiind autorizată pentru zbor. Zborul către Dublin a fost operat cu o întârziere de 1 oră și 36 de minute. Ryanair își prezintă scuze sincere tuturor clienților afectați de această întârziere.
Tot compania aeriană menționează că nu a fost declarată nicio situație de urgență, în ciuda faptului că pilotul a declarat PAN-PAN, lucru care poate fi auzit și pe înregistrarea de mai jos (conversația dintre Turnul de Control și aeronavă).

ACTUALIZARE, 00:35: Tehnicienii de la sol au verificat aeronava și au confirmat faptul că nu există daune notabile. Avionul va decola în câteva minute către Dublin. Pasagerii au rămas în avion pe toată durata verificărilor.

Advertisements

Mai jos puteți asculta conversația dintre pilot și turnul de control de la OTP:

_____________
___________________
ACTUALIZARE, 23:40: La o inspecție rapidă a aeronavei, se pare că aceasta nu ar fi suferit daune notabile.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Potrivit purtătorului de cuvânt al CNAB, Ana State, pista a fost verificată și nu ar exista urme care să confirme acest incident, însă se vor mai face verificări mâine dimineață.

“Vor mai face verificări și mâine, pe lumină, să vadă dacă într-adevăr se confirmă sau nu această situație. Oricum, aeronava a aterizat în condiții de siguranță – nu au fost înregistrate incidente la bordul aeronavei”, a spus Ana State.

La bordul aeronavei se aflau 173 de pasageri și doi infanți.


______
ACTUALIZARE, 22:48: Aeronava a aterizat în siguranță pe pista 26L a aeroportului Otopeni la 54 de minute de la decolare.

___________________
Un Boeing 737-800NG (EI-EBA – 9 ani) al companiei Ryanair care a decolat în această seară în jurul orei 21:55 de la București cu destinația Dublin, zbor FR7347, ar fi lovit cu coada pista în timpul procedurii de decolare.

În acest moment avionul zboară în jurul aeroportului pentru a consuma combustibil, iar mai apoi va ateriza.

Potrivit datelor de pe Flightradar, așa cum puteți observa și în imaginea de mai jos, aeronava s-ar fi ridicat de la sol foarte aproape de capătul pistei 08L.

Știre în curs de actualizare.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share