British Airways a solicitat autorităților britanice permisiunea să poată închiria avioane de la Qatar Airways pe durata grevei din luna Iulie

Unul din sindicatele care reprezintă o parte din însoțitorii de bord ai companiei British Airways a anunțat în urmă cu câteva zile că vor protesta timp de două săptămâni, începând de Sâmbătă, 1 Iulie.

Zborurile afectate de această grevă vor fi lung-curier dar și intra-europene. Din cauza faptului că greva va avea loc într-o perioadă foarte aglomerată a anului, operatorul britanic a înaintat Autorității Aviației Civile din UK (CAA) permisiunea de a închiria mai multe aeroanve de la Qatar Airways destinate zborurilor scurt-curier pentru a reduce efectele negative și zborurile anulate sau întârziate din cauza grevei.

Advertisements

În acest moment, din cauza crizei politice din Orientul Mijlociu, Qatar Airways a fost forțată să anuleze câteva rute din Doha către mai multe țări din Orient, lucru care a dus la o aglomerare pe platformele aeroportului din Doha.

British Airways dorește să închirieze de la operatorul qatarez nouă Airbusuri A320 și A321, împreună cu echipajele necesare (piloți și însoțitori de zbor). Dacă Autoritatea Aviației Civile din UK dă undă verde acestei solicitări, pasagerii BA care vor avea norocul să zboare începând din 1 Iulie cu avioane Qatar Airways vor avea parte de un plus de confort, ținând cont de diferența colosală dintre interiorul avioanelor celor două companii aeriene.

Potrivit ThePointsGuy.com, este posibil ca pasagerii care vor călători pe zborurile British Airways operate de Qatar Airways să primească masă gratuită, atât în Economy cât și în Business Class, în ciuda faptului că operatorul britanic a introdus la începutul acestui an pe zborurile scurt-curier, în Economy, opțiunea de Buy On Board, eliminând astfel cateringul gratuit.

În cazul în care vă întrebați care este legătura dintre cele două companii aeriene, va spun că operatorii Qatar Airways și British Airways fac parte din aceeași alianță, oneworld. În plus, Qatar Airways deține 20% din International Airlines Group (IAG), grup care deține, printre altele, și compania aeriană britanică.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share