Urmărește-ne

INCIDENT: un Airbus A321 Turkish Airlines a depășit la aterizare pragul fizic al pistei 08L de la Otopeni (FOTO)

  1. BoardingPass.ro
  2. Incidente aviatice
  3. INCIDENT: un Airbus A321 Turkish Airlines a depășit la aterizare pragul fizic al pistei 08L de la Otopeni (FOTO)

Incidente aviatice

INCIDENT: un Airbus A321 Turkish Airlines a depășit la aterizare pragul fizic al pistei 08L de la Otopeni (FOTO)

Actualizare: potrivit informațiilor și fotografiilor pe care le-am obținut, pe pistă se poate observa urme serioase de frânare, iar avionul a lovit sistemul de balizaj de la capătul pistei 08L. Airbusul A321 va fi tractat pe platforma 2 a aeroportului unde va fi examinat.

Mai jos regăsiți câteva fotografii în exclusivitate cu avionul și situația de pe pistă.

FOTO: BoardingPass


_________________________
Astăzi, la ora 20:57, la Aeroportul Henri Coandă, o aeronavă Airbus A321 (TC-JMH) care efectua zborul TK1049 pe ruta Istanbul – București, aparținând companiei Turkish Airlines, după aterizarea pe pista nr. 2 (26R-08L) a depășit pragul fizic 08L oprindu-se în siguranță, pe suprafața betonată a pistei.

La bordul avionului se aflau 176 de pasageri și membrii echipajului. Pasagerii au fost debarcați în deplină siguranță; nicio persoană nu a avut de suferit și nu s-au înregistrat pagube materiale semnificative. Aeronava urmează să fie tractată în curând la una din platformele aeroportului.

În urma acestui incident aviatic, o echipă a Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile a demarat invesigațiile, conform reglementărilor în vigoare.

Vă reamintesc că pista 08L/26R a aeroportului Otopeni este parțial închisă de mai multe luni de zile. În cazul de față, este posibil ca avionul să fi lovit luminile și indicatoarele de semnalizare de la capătul piste. După cum se vede și în datele de pe FlightRadar24, Airbusul A321 s-ar fi oprit după ultima ieșire a pistei 08L.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
1 comentariu

1 comentariu

  1. Pingback: INCIDENT: un Boeing 737 Ryanair a ieșit de pe pista 08L la aterizare pe aeroportul Otopeni – BoardingPass.ro

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus