Știri
Îmi place

British Airways, Iberia, Vueling și Aer Lingus vor oferi WiFi pe zborurile scurt-curier

3 noiembrie 2016
7020 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
British Airways, Iberia, Vueling și Aer Lingus vor oferi WiFi pe zborurile scurt-curier

Începând cu vara anului 2017, International Airlines Group (IAG) va introduce internet de mare viteză prin WiFi pe zborurile scurt-curier a celor patru operatori care fac parte din grup, British Airways, Aer Lingus, Iberia și Vueling.

Conform unor informații apărute recent, IAG va coopera cu Inmarsat, aceștia vor oferi infrastructura necesară acestui serviciu. Grupul IAG va fi clientul de lansare a acestui serviciu a companiei britanice, care oferă conexiune 4G.

Willie Walsh, CEO-ul International Airlines Grup, a afirmat că vor oferi „cea mai bună și rapidă conexiune de internet pe care o poți avea într-un avion”.

341 de aeronave din familia Airbus A320 vor fi dotate cu tehnologia necesară din vara anului viitor; 132 avioane din flota British Airways, 123 de la Vueling, 45 Airbus-uri ale Iberia și alte 39 de la Aer Lingus. Un Airbus A321 al British Airways va fi primul care va avea la bord internet prin WiFi, fiind urmat de aeronavele celorlalți trei operatori până la finele anului.

Citește și  Airbus a pășit cu dreptul în cadrul evenimentului Farnborough Airshow 2016

Oficialii IAG au declarat că pasagerii vor avea „capacitatea de a folosi banda de internet pe mai multe device-uri în același timp”, iar „vitezele conexiunii vor fi similare cu ce au ei acasă”. Detalii despre prețuri vor fi oferite abia anul viitor.

Până în 2019, peste 90% din flota operatorilor din grupul IAG, scurt și lung-curier, va fi echipată cu WiFi, a declarat un purtător de cuvânt al International Airlines Group.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *