Camera de Comerț și Industrie propune crearea unei noi companii aeriene

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) propune lansarea unei companii aeriene noi a căror asociați să fie mai multe consilii județene.

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat în data de 17 iulie 2023 o reuniune dedicată lansării unui nou concept privind conectivitatea aeriană interurbană pe teritoriul României.

CCIR a identificat această nevoie stringentă a mediului de afaceri de a se crea o posibilitate de conectare rapidă între cele mai importante orașe ale țării, fiind cunoscute carențele infrastructurii terestre și feroviare.

La reuniune au participat, fizic și online, reprezentanții consiliilor județene care au în operare aeroporturi, precum cele din: Arad, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Iași, Satu Mare, Timiș, Tulcea, Suceava și Sibiu.

De asemenea, întâlnirea a beneficiat și de prezența reprezentanților mediului academic, precum și de cea a reprezentanților din domeniul aeronautic.

CCIR propune constituirea unui nou operator aerian sub forma unei societăți pe acțiuni, cu participarea consiliilor județene ca acționari, care să opereze cu un număr semnificativ de aeronave de mică capacitate (19 locuri) între cele mai importante orașe ale țării, pe baza unui orar foarte bine stabilit pe termen lung”, declară președintele CCIR.

Astfel, oamenii de afaceri din diferite părți ale României se pot deplasa foarte rapid pe parcursul unei singure zile între orașe situate la sute de kilometri distanță, economisind timp și bani”, adaugă oficialul Camerei de Comerț și Industrie

CCIR afirmă că va efectua, în perioada următoare, un studiu de oportunitate în urma căruia se vor pregăti documentele necesare privind statutul şi organizarea unei astfel de companii.

Mă bucur că în urma discuției de astăzi, consiliile județene au agreat proiectul nostru și și-au manifestat disponibilitatea totală de a fi pus în practică”, a conchis președintele CCIR.

În prezent, pe rutele interne din România operează zboruri doar TAROM, HiSky și AirConnect. Însă, cu excepția rutelor sezoniere Cluj Napoca – Constanța și Timișoara – Constanța, celelalte au toate legătură cu București.

Însă, nu toate aeroporturile românești au legătură aeriană cu capitala, dar majoritatea dintre ele au zboruri directe regulate spre capitala Marii Britanii.

Aeroporturile din Arad, Bacău, Brașov, Craiova, Constanța și Tulcea nu au zboruri spre și dinspre București sau alte aeroporturi din țara noastră.

De asemenea, actualmente, între aeroporturile din orașele Cluj Napoca, Iași și Timișoara, cele mai mari după București, nu există zboruri comerciale regulate.

Această inițiativă nu ar fi unică sau ceva nou, recent și CJ Bihor împreună cu Primăria Oradea au înființat în anul 2021 compania Air Oradea, iar planurile acestora erau ca Air Oradea să lege Oradea de București și alte orașe din Europa.

Însă, la mai bine de doi ani după anunțarea proiectului, Air Oradea a rămas doar la stadiul de societate comercială, dar fără activitate și un orizont de timp clar pentru lansarea operațiunilor aeriene.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

VIDEO Aeroportul Otopeni are locuri noi de parcare pentru avioane, dar insuficiente

Articolul următor

Aeroportul din Brașov a înregistrat deja 10.000 de pasageri

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share