Urmărește-ne

Cele mai speciale 5 aeronave comerciale, de la Hello Kitty la Star Wars sau Euro 2016

  1. BoardingPass.ro
  2. Curiozități
  3. Cele mai speciale 5 aeronave comerciale, de la Hello Kitty la Star Wars sau Euro 2016

Curiozități

Cele mai speciale 5 aeronave comerciale, de la Hello Kitty la Star Wars sau Euro 2016

Fiecare companie aeriană își “desenează” aeronavele în diferite feluri, în lumea aviației aceste “desene” se numesc livery, acest termen fiind folosit destul de des și pe siteul nostru.

În articolul de astăzi o să vă prezentăm cele mai inedite 5 livery-uri folosite de companiile aeriene.

1. All Nippon Airways (Japonia) – ANA C-3PO livery
ANA este cel mai mare operator aerian din Japonia, iar datorită parteneriatului cu The Walt Disney Company (Japonia) aceștia au vopsit deja 3 aeronave cu roboții R2-D2 și BB-8 din Star Wars, iar a patra aeronavă, un Boeing 777-200, va fi vopsită cu imaginea robotului C-3PO. Cea din urmă aeronavă va opera zboruri domestice începând cu luna martie a anului viitor.

ANA-C3PO-1-916x515

2. Eva Air (Taiwan) – Hello Kitty livery
Aeronavele “Hello Kitty” au devenit deja sinonim pentru operatorul taiwanez Eva Air. În anul 2005 aceștia au început operarea unor zboruri cu aeronave Airbus A330 și un Boeing 777 cu livery “Hello Kitty”. În plus și interiorul acestor aeronave a fost modificat și folosește elemente în aceeași temă cu exteriorul.

777-hello-kitty-jets-22_tcm33-19893-916x448

3. Turkish Airlines (Turcia) – Euro 2016 livery
În aprilie 2016, odată cu febra EURO 2016, Turkish Airlines, partener oficial al acestui eveniment, a vopsit un Airbus A330-300 într-un livery special Euro 2016. Campionatul european s-a terminat, Portugalia a câștigat titlul însă acest avion mai special încă operează zboruri comerciale 🙂

Turkish-Airlines-EURO-916x516

4. KLM (Olanda) – Orange Pride livery
KLM Royal Dutch Airlines, una dintre cele mai vechi companii aeriene din lume, duce mândria națională a Olandei la un nivel mai sus decât cel al norilor. În luna iunie, aceștia au dezvăluit un Boeing 777 care a fost vopsit într-ul livery simplu însă de efect, culoarea albastră a companiei a fost acoperită parțial de culoarea portocalie a Olandei.
Acest B777 special va opera zboruri din Amsterdam către Rion de Janeiro în august pe durata Jocurilor Olimpice de vară.

klm-916x516

5. TAM (Brazilia) – Disney livery
Pentru pasagerii care au zburat cu transportatorul brazilian TAM către Orlando la începutul acestui an, experiența Disney a început în avion. Împreună cu o schemă de culori colorată, cu personaje clasice Disney, cum ar fi Mickey, Minnie și Donald, în timpul zborului de experiență a fost, de asemenea, adaptată pentru a include produse alimentare în formă de Mickey Mouse și echipajul de cabină poartă bentițe și mănuși Minnie. Din păcate, aeronava nu mai are acest livery, aceasta fiind revopsită în urma fuziunii dintre TAM și LAN pentru a forma LATAM.

TAM-916x516

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus