CEO Wizz Air: programele de compensare a emisiilor de carbon sunt o glumă

József Váradi, CEO-ul Wizz Air a declarat recent că programele de compensare a emisiilor de carbon pe care, printre altele, și compania Wizz Air le oferă clienților săi, sunt o glumă din punctul său de vedere.

Vorbind în cadrul conferinței World Routes care a avut loc la Milano în perioada 10 – 12 octombrie, József Váradi a readus în discuție subiectul emisiilor de carbon, ironizându-l drept o “spălare verde”.

În urmă cu câteva săptămâni, la un eveniment similar în New York, CEO-ul companiei low-cost maghiare a făcut remarci similare referitor la aceste programe.

Mai mult decât atât, când a fost întrebat de un reporter Euronews, de ce Wizz Air oferă un astfel de sistem de compensare a emisiilor de dioxid de carbon, dacă acesta este punctul lui vedere, József Váradi s-a adresat șefului său de cabinet întrebându-l: „Chiar avem așa ceva?

Ironic sau nu, după ce a confirmat că acest program într-adevăr există, CEO-ul Wizz Air a declarat: „Imaginați-vă că zburați cu un avion foarte vechi care poluează foarte mult, iar apoi plantați doi copaci, credeți că ați rezolvat problema?”.

Programul de compensare a emisiilor de carbon nu este o măsură suficient de puternică pentru a schimba lumea și nici n-o va face, mai lasă de înțeles oficialul maghiar.

Cu toate acestea, Wizz Air a achiziționat avioane de ultimă generație, mult mai puțin poluante, ca parte a eforturilor sale de reducere a emisiilor.

De asemenea, compania low-cost are o secțiune dedicată pe site-ul propriu unde pasagerii își pot calcula singuri emisiile de carbon generate de zborul lor. Ulterior, dacă aceștia doresc pot plăti pentru a le compensa.

Banii încasați de la clienții companiei low-cost pentru compensarea emisiilor de carbon se duc spre proiecte pe care Wizz Air le susține: un program de plantare a copacilor în Uganda, iar altul în Ecuador pentru energie electrică verde.

József Váradi susține că Wizz Air este de departe cea mai verde/ecologică companie aeriană din Europa, și probabil din întreaga lume, iar acest lucru se datorează faptului că flota companiei pe care o conduce are avioane cu o vârstă medie de cinci ani, și, mai mult de atât, noile Airbusuri A321neo din flota companiei folosesc cu 25% mai puțin combustibil față de versiunea anterioară.

Totodată, Wizz Air a renunțat la rutele interne scurte, sub 500 de kilometri, ca o măsură suplimentară pentru reducerea emisiilor de carbon.

Sursă: Euronews Green⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share