Conducerea și Consiliul de Administrație a CNAB au fost schimbate

Aeroportul Henri Coandă din București / Foto: BoardingPass

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) are un nou director general și un nou consiliu de administrație.

În ședința Adunării Generale Extraordinară a Acționarilor de la începutul lunii octombrie 2021, acționarii CNAB au decis schimbarea Consiliului de Administrație al companiei care administrează cele două aeroporturi din capitală.

Noul Consiliu de Administrație al CNAB a fost numit pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice până la șase luni.

În urma deciziei, CA-ul Companiei Naționale Aeroporturi București este acum format din:

– Mihălțan Cosmin Florin – CV-ul său;
– Raicu Mircea Cristian – CV-ul său;
– Dimitrescu Florin – CV-ul său;
– Dobre Răzvan Robert – CV-ul său;
– Bumbac Georgeta – CV-ul său;
– Dorobanțu George Dumitru – CV-ul său;
– Diaconu Cătălin – CV-ul său;

Din vechiul Consiliu de Administrație al CNAB au făcut parte Țâncu Florin-Cristinel, Zevedei Eduard, Popescu Mugur-Nicolae, Peșteșan Cosmin Cătălin, Preda Adrian-Emil și Mircea Cosmin.

Cu toate acestea, o mare parte din noii administratori provizorii ai CNAB au mai făcut anterior parte din Consiliul de Administrație al companiei de stat, însă aceștia au fost revocați din funcție când alianța PNL-USRPLUS-UDMR a preluat conducerea Guvernului.

Remunerația lunară a membrilor Consiliului de Administrație al CNAB este de 12,656 lei brut.

Pe lângă schimbările din Consiliul de Administrație, CNAB are și un nou director general. Noul Consiliu de Administrație a decis să-l numească în această funcție pe George Dumitru Dorobanțu.

Acesta îl înlocuiește în funcția de director general al CNAB pe Peșteșan Cosmin Cătălin.

Compania Națională Aeroporturi București SA administrează aeroporturile Otopeni și Băneasa. Acționarii CNAB sunt Statul Român prin Ministerul Transporturilor (80%) și Fondul Proprietatea (20%).

Urmărește BoardingPass.ro și pe Google News⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
6
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
6
Share