Știri
Îmi place

Codul Aerian din România asimilează dronele ca fiind aeronave civile

15 iunie 2016
10204 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Codul Aerian din România asimilează dronele ca fiind aeronave civile

Remus Dogaru, inspector în cadrul Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR) a declarat, la conferinţa „Revoluţia dronelor”, că pentru a zbura în legalitate o dronă în ţara noastră, de orice dimensiuni şi greutate, posesorul trebuie să o identifice, iar înainte de a efectua un zbor cu aceasta trebuie să anunţe centrul de operaţiuni aeriene. Acesta a mai precizat că este ilegal să decolezi şi să aterizezi o dronă într-un spaţiu intravilan dintr-un oraş sau localitate.

Așadar, orice dronă care are o greutate cuprinsă între 15 kg şi 150 de kg trebuie să aibă permis naţional de zbor. Mai mult, orice aparat de zbor de acest fel, chiar şi unul de 50 de grame, trebuie identificat în România. Nu contează faptul dacă dispozitivul este echipat cu cameră.

„Dronele pot fi folosite, însă, fără a cere permisiune de zbor, în spaţii închise, precum săli, camere sau hale. Încălcarea legislaţiei dronelor în ţara noastră constituie infracţiune penală și este pedepsită conform legilor în vigoare. Componentele de drone sunt produse aeronautice. Taxa de identificare a unei drone este de 90 de euro +TVA”,  a adăugat Dogaru.

Citește și  Eveniment european de aviație găzduit de Aeroportul Internațional Iași

În România s-au vândut anul trecut între 2.500 şi 3.000 de drone, un număr destul de redus. Volumul mic al livrărilor este cauzat de legislaţia restrictivă, potrivit lui Dan Cuţui, directorul executiv al Falcon Electronics, care este importatorul autorizat al dronelor Parrot.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

BoardingPass

355 postări
0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *