Știri
Îmi place

Comisia Europeană a reglementat drepturile pasagerilor

28 iunie 2016
5991 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Comisia Europeană a reglementat drepturile pasagerilor

Comisia Europeană a adoptat noi norme privind drepturile ce vizează pasagerii curselor aeriene, clarificând și explicând unele dintre acestea.

Zborurile cu legătură:
Pasagerii care suferă datorită unei întârzieri mai mari de trei ore a zborului programat au dreptul să ceară despăgubiri, la fel în cazul pierderii legăturii. În astfel de situații intră sub incidența acestei legi și operatorii care nu sunt în cadrul Uniunii Europene.

Anularea zborurilor:
Dacă o aeronavă a demarat operarea unui zbor și este forțată să revină pe aeroportul de pe care a decolat din orice motiv, iar pasagerii acelui zbor vor fi redistribuiți pe alte zboruri, se consideră zbor anulat.

De asemenea, dacă un zbor este deviat către un oarecare aeroport este considerat zbor anulat, excepție făcând situația în care pasagerii sunt rerutați către destinația finală la un interval scurt de timp sau atunci când aeroportul unde aeronava a fost redirecționată se află în același oraș cu destinația finală, iar călătorii vor avea transportul asigurat către aceasta.

Citește și  Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit 1 milion de pasageri în 2016

O defecțiune mecanică a unei aeronave, coliziunile la sol ale aparatelor de zbor cu alte aeronave / dispozitive nu sunt considerate ca fiind „circumstanțe extraordinare”, în sensul că liniile aeriene nu pot fi exceptate de la plata despăgubirilor în cazul unei anulări și întârzieri.

Comisia Europeană a precizat că noile reglementări vor contribui la îmbunătățirea transportului aerian pentru pasageri și, prin urmare, are rolul de a îndruma transportatorii aerieni și agenții acestora pentru a îmbunătăți aplicarea regulamentului. Ele vor sprijini, de asemenea, autoritățile naționale, prin punerea în aplicare a regulamentului și vor asigura principiul de egalitate între toți transportatorii aerieni.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

BoardingPass

355 postări
0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *