Companiile aeriene românești nu mai au acces în spațiul aerian rus

Rusia a anunțat în seara zilei de 26 februarie 2022 că avioanele companiilor aeriene românești nu mai pot intra în spațiul aerian rus.

Restricția a fost anunțată de Rusia la doar câteva ore după ce România a decis să interzică accesul în spațiul aerian național tuturor companiilor aeriene ruse.

Decizia Rusiei afectează în mod direct compania aeriană românească Rom Cargo Airlines care operează zilnic zboruri între Asia și Europa, iar o parte din rute tranzitează Rusia.

În consecință, cel mai probabil Rom Cargo Airlines va ocoli spațiul aerian rus prin sud.

Zbor Rom Cargo Airlines NJ2030 Bishkek – Liege din 24 februarie 2022 / Captură ecran: Flightradar24

Pe lângă aceasta, și unele companii aeriene românești care dețin avioane private, precum Toyo Aviation, vor fi nevoite să nu mai zboare spre, din și peste Rusia.

În ultimii ani, cu excepția celor două cazuri amintite, numărul zborurilor operate de alte companii aeriene românești spre Rusia și prin spațiul său aerian a fost foarte redus.

Sâmbătă după-amiaza Rusia a adoptat decizii identice care vizează companiile aeriene bulgare, poloneze și cehe.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share