Companiile aeriene din Rusia nu mai au acces în spațiul aerian european

Actualizare, 27 februarie ora 18:50: Uniunea Europeană a adoptat duminică seara sancțiunea. Astfel, avioanele operate de companiile aeriene din Rusia și avioanele private ale oligarhilor ruși nu vor mai avea acces în spațiul aerian european.


______________
Țările din Uniunea Europeană au decis sâmbătă seara să interzică accesul companiilor aeriene din Rusia în spațiul lor aerian.

Uniunea Europeană va interzice accesul în spațiul aerian european tuturor companiilor aeriene din Rusia, potrivit ARD.

Decizia blocului a fost luată în seara zilei de sâmbătă, 26 februarie, la aproape trei zile după ce Rusia a început atacurile militare asupra Ucrainei.

Cu toate acestea, în acest moment este neclară data la care această sancțiune intră în vigoare.

Însă, nu toate țările din Europa au așteptat luarea unei decizii comune.

Marea Britanie a revocat certificatul de operator din țară terță al companiei Aeroflot în seara zilei de joi și i-a interzis acesteia accesul în spațiul său aerian.

În decursul zilei de vineri Polonia, Cehia și Bulgaria au adoptat măsuri similare, iar în ziua de sâmbătă alte țări europene au decis restricționarea spațiului aerian pentru companiile aeriene ruse.

România a fost una dintre puținele țări din Europa care au decis sâmbătă să interzică accesul în spațiul aerian național tuturor companiilor aeriene ruse, cu efect imediat.

La rândul său, Rusia a anunțat că toate companiile aeriene din Marea Britanie, Polonia, Cehia, Bulgaria și România vor fi restricționate în utilizarea spațiului aerian rus.

În lipsa accesului în spațiul aerian european, Rusia se află în imposibilitatea de a mai folosi mijloace de transport aerian pentru a ajunge în Kaliningrad.

Referitor la impactul pe care sancțiunile Rusiei îl are asupra companiilor aeriene europene, el este mai redus deoarece acestea pot zbura în continuare spre destinațiile din Asia ocolind Rusia prin sud.

Dar, ocolul Rusiei o să se traducă automat prin creșterea duratei zborurilor și, automat, a costurilor de operare.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.





Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Companiile aeriene românești nu mai au acces în spațiul aerian rus

Articolul următor

India suplimentează numărul zborurilor de repatriere operate la București

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share