Consiliul de Administrație al TAROM a fost parțial schimbat

Avioane TAROM în fața hangarului / Foto: BoardingPass

O parte din membrii Consiliului de Administrație al companiei TAROM au fost schimbați marți, 26 octombrie 2021.

Potrivit hotărârii Adunării Generale Ordinară a Acționarilor TAROM din 26 octombrie, patru membri ai Consiliului de Administrație al companiei de stat au fost demiși din funcție.

Secoșan Cristian Nicolae, Voicu Florin, Bunea Cătălin Octavian și Moglan Alexandru au fost înlocuiți cu oameni apropiați partidului PNL.

Cele două numiri care au primit votul reprezentanților Ministerului Transporturilor, Romatsa și CNAB, entități care cumulat dețin 99,02% din acțiunile TAROM, sunt:
– Anca Boagiu, fost ministru al transporturilor în guvernul condus de Emil Boc;

– Iuliana Bârcă, personaj care a ocupat funcția de consilier PNL în primăria Sectorului 1. În prezent Iuliana Bârcă ocupă funcția de consilier al unui secretar de stat din Ministerul Transporturilor.

Printre administratorii provizorii demiși se numără și oameni cu experiență în mediul de afaceri privat.

De exemplu, Secoșan Cristian Nicolae ocupă în prezent funcția de CEO al Siemens România și Președinte al Consiliului Investitorilor Străini. În trecut acesta a mai ocupat funcții de conducere în cadrul companiilor Alstom Power, E.ON, OMV Petrom și Romelectro.

Voicu Florin este auditor financiar la UiPath, cel mai valoros startup românesc, Bunea Cătălin Octavian este un tânăr pilot de Boeing 737.

Moglan Alexandru a fost angajat, printre altele, în diverse roluri de audit și consultanță la companii precum PwC și IQVIA. În prezent acesta ocupă funcția de Senior Business Expert pe regiunea EMEA la Oracle, potrivit profilului său de LinkedIn.

Trei dintre cei patru administratori provizorii demiși au fost numiți în funcție în luna ianuarie a anului 2021. Al patrulea, Cristian Secoșan s-a alăturat Consiliului de Administrație al TAROM în martie 2021.

În prezent, din Consiliul de Administrație al TAROM fac parte:
– George Rotaru – Președinte / mandatat din data de 20.03.2021;
– Felix Lucrețiu Pătrășcanu / mandatat din data de 10.09.2021;
– Anca Boagiu / mandatată din data de 27.10.2021;
– Mihăiță Ursu / mandatat din data de 21.09.2021;
– Iuliana Bârcă / mandatată din data de 27.10.2021.

Remunerația lunară a membrilor Consiliului de Administrație este de 12.500 lei (brut).

Recent Ministerul Transporturilor a făcut schimbări și în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), detalii AICI.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share