Creștere de 24,5% a traficului de pasageri la Aeroportul Satu Mare în 2018

Am intrat în anul 2019 așadar aeroporturile încep să facă bilanțul anului care tocmai s-a terminat. Primul aeroport din România care a publicat cifrele pentru 2018 a fost cel din Satu Mare.

Anul 2018 a însemnat pentru Aeroportul Satu Mare o cifră record de pasageri: 75.692. Față de anul 2017, creșterea este de 24,5%. Cursele internaționale regulate au însumat 37.239 pasageri, iar cele interne regulate 37.775. Numărul total de mișcări (aterizări și decolări) a fost de 1.796.

Advertisements

În prezent din Satu Mare sunt operate doar două rute aeriene, una către București operată de TAROM de luni până vineri cu o frecvență de două zboruri pe zi și alta către Luton, operată de Wizzair. În sezonul de vară TAROM a mai operat zboruri și spre Constanța, zboruri care au avut un factor de încărcare foarte bun.

Așa cum vă anunțam zilele trecute, ruta Londra Luton – Satu Mare care este operată în prezent de două ori pe săptămână (marți și sâmbătă) însă operatorul low-cost a luat decizia ca din 31 martie să zboare la Satu Mare cu o frecvență de 4 zboruri săptămânale, în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share