Foto/video Cum a fost sărbătorită Ziua Copilului de industria aviatică din România în 2022

Copii în cabina de pilotaj a unui Boeing 737 TAROM / Foto: BoardingPass

Ziua Copilului a reprezentat și în 2022 o ocazie rară ca cei mici să afle mai multe despre aviație direct de la oameni din industrie în cadrul mai multor evenimente speciale organizate în țară în 1 iunie.

Copii au avut și anul acesta, în 1 iunie, oportunitatea de a zbura și de a învăța noi lucruri despre aviație direct de la oameni din industrie.

În decursul zilei în întreaga țară aeroporturile, aerocluburile și două companii aeriene au pregătit programe speciale pentru cei mici.

Majoritatea aeroporturilor și aerocluburilor din România au organizat pentru copii în 1 iunie tururi speciale ale facilităților.

Pe lângă tururi, la București, Iași și Timișoara câteva sute de copii au putut zbura aproximativ 50 de minute în jurul acestor aeroporturi.

În capitală TAROM a organizat șase zboruri speciale pentru cei mici cu avioane de tip Boeing 737-800NG care pot transporta 189 de pasageri.

De asemenea, tot în București Animawings a organizat un concurs în colaborare cu mai multe posturi de radio, iar cei norocoși au primit o invitație la un concert live susținut de Lidia Buble în timpul unui zbor operat cu Airbus A320.

La Iași și Timișoara TAROM a organizat alte două zboruri speciale pentru cei mici, și, împreună cu cele șase zboruri din București, compania a găzduit la bordul avioanelor sale, pe zborurile speciale, peste o mie de copii și însoțitori ai acestora.

În timpul zborurilor organizate de TAROM, cei mici au putut admira din avion diferite puncte de interes din zonele Banatului, Iașului, Brașovului, Olteniei, Dobrogei și a capitalei.

Pe lângă priveliștea frumoasă, aceștia au mai primit și cadouri care au inclus, printre altele, un ghid al pilotului junior – o carte ilustrată despre meseria de pilot.

După aterizare cei mici au vizitat cabina de pilotaj a avioanelor TAROM și au schimbat câteva vorbe cu membrii echipajului și s-au fotografiat împreună cu aceștia, cu cei dragi și cu avioanele.

Biletele pentru cele opt zboruri speciale organizate de TAROM cu ocazia Zilei Copilului au fost disponibile pentru vânzare pe site-ul companiei aeriene.

Aceasta a fost a doua ediție a campaniei „AVION CU MOTOR, IA-MĂ ȘI PE MINE-N ZBOR!” organizată de TAROM pentru Ziua Copilului.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
3
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
3
Share