Date: majoritatea angajaților din industria aviatică locală sunt vaccinați

Actualizare, 17 noiembrie: TAROM anunță că la nivelul companiei a fost efectuată o centralizare parțială cu privire la numărul de angajați vaccinați (parțial, schemă completă și/sau doza booster) împotriva Covid 19.

Astfel, la data de 17 noiembrie, aproximativ 92% din totalul angajaților (1.310 salariați) au răspuns solicitării companiei de a o informa dacă au efectuat sau nu vaccinul, iar în urma centralizării datelor reiese că peste 64% din totalul angajaților companiei TAROM care s-au vaccinat.

După actualizarea datelor cu informațiile transmise de TAROM, procentul de angajați din industria aviatică locală este de 78%.
___________
Actualizare, 16 noiembrie: Compania Națională Aeroporturi București a răspuns solicitării înaintată de BoardingPass la data de 16 noiembrie.

Potrivit CNAB, la data de 3 noiembrie 75% din angajații săi de la aeroporturile Băneasa și Otopeni sunt vaccinați. Alți 130 de angajați sunt imunizați natural ca urmare a trecerii prin boală.

După actualizarea datelor cu informațiile transmise de CNAB, procentul de angajați din industria aviatică locală este de 79.27%.
______________
Aviația și turismul au fost unele dintre cele mai afectate industrii la nivel mondial de noul coronavirus.

În primele luni ale anului 2020 numărul zborurilor a avut scăderi de până la 99% față de aceeași perioadă a anului 2019 și toată lumea aștepta minunea.

Minunea era dezvoltarea și aprobarea unui vaccin anti-Covid 19 care urma să stopeze, sau cel puțin să încetinească răspândirea și mai agresivă a virusului.

Suportul financiar acordat prin granturi și precomenzi plasate în avans de statele dezvoltate ale lumii au ajutat enorm o marte parte din companiile farma să dezvolte nu unul, ci mai multe vaccinuri anti-Covid 19.

După luni în care întreaga planetă aștepta, acest vaccin a apărut la finalul anului 2020 și astfel a debutat în multe țări și campania de vaccinare, însă de aici a început show-ul.

În majoritatea țărilor dezvoltate popoarele au înțeles că vaccinul este una dintre soluțiile cu ajutorul căruia putem trece peste Covid-19, însă, situația și rata de vaccinare este din păcate diferită la nivel mondial.

Unele țări au o rată de vaccinare relativ redusă și sub nivelul mediu de vaccinare la nivel mondial, însă, în majoritatea acestor cazuri vorbim despre țări care din păcate nu au avut acces atât de devreme la vaccinurile anti-Covid 19 dezvoltate.

Reclamă

Pe lângă aceste țări, avem din păcate și țări unde există vaccin disponibil pentru întreaga populație, dar cetățenii sunt reticenți în a se vaccina.

În ceea ce privește România, rata de vaccinare este sub cea medie la nivel mondial (40,13%). Cu toate acestea, din fericire angajații din industria aviatică locală au înțeles beneficiile și companiile din industrie raportează rate de vaccinare foarte bune.

Acest detaliu reiese din datele cu privire la rata de vaccinare a angajaților obținute de BoardingPass de la companiile aeriene din România, aeroporturi dar și de la companiile de handling care deservesc zborurile companiilor aeriene pe aeroporturile din țară.

Până la publicarea acestui articol am primit răspuns doar de la două companii aeriene și șapte aeroporturi din țară.

Centralizând datele primite de la cele șase entități, observăm că rata de vaccinare medie este de 78% – ceea ce reprezintă un procent foarte bun și aproape dublu față de media națională care în prezent este de 34,5%.

EntitateProcent vaccinare
Aeroportul Constanțaaproximativ 94%
Animawingsaproximativ 90%
Aeroportul Baia Mareaproximativ 90%
Aeroportul Craiovaaproximativ 90%
Aeroportul Iașiaproximativ 80%
Blue Airaproximativ 80%
Serviciul Român de Informațiiaproximativ 77%
Aeroporturile Otopeni+Băneasaaproximativ 75%
Aeroportul Cluj Napocaaproximativ 70%
Aeroportul Bacăuaproximativ 67%
TAROMaproximativ 64%*
Aeroportul Oradeaaproximativ 59%
Medie78%

*TAROM ne informează că 92% din angajații săi au răspuns unui chestionar cu privire la vaccinarea anti-Covid 19. Dintre aceștia 64% sunt vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin.

Compania de handling Menzies Aviation care deservește zborurile operate de mai multe companii aeriene pe aeroporturile din București, Sibiu, Cluj Napoca, Timișoara și Iași a refuzat să ne transmită date cu privire la procentul de angajați vaccinați.

Alte companii de handling care au operațiuni pe aeroporturile din țară, Romanian Airport Services (RAS), Globeground, UpLift, nu au răspuns solicitării transmise.

De asemenea, până la publicarea acestui articol nici companiile aeriene Air Bucharest și Wizz Air (referitor la sutele de angajați din România) nu au răspuns cererii adresată la mijlocul lunii octombrie.

Aeroporturile Sibiu, Târgu Mureș, Suceava nu au răspuns nici ele solicitării, însă articolul va fi actualizat îndată ce acestea ne transmit un răspuns.

Aeroportul Timișoara și Aeroportul Satu Mare au declarat că nu țin evidența angajaților vaccinați deoarece inocularea împotriva Covid-19 este opțională.

Serviciul Român de Informații a confirmat pentru BoardingPass că 77% din angajații săi sunt vaccinați. SRI asigură controlul de la punctele de securitate din aeroporturile din țară, așadar o parte din angajații săi intră în contact direct cu pasagerii.

Datele publicate în acest articol au fost transmise de cele șapte aeroporturi, Animawings, Blue Air și SRI în perioada 19 octombrie – 10 noiembrie 2021, așadar este posibil să fi apărut modificări în ceea ce privește numărul de angajați vaccinați.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Reclamă


Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Czech Airlines va relua în 2022 zborurile spre București și alte 14 destinații

Articolul următor

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (11 noiembrie)

Articole similare
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share