Debutul zborurilor HiSky din Baia Mare și Târgu Mureș spre Londra e amânat

Airbus A320 HiSky (YR-SKY) / Foto: Marius Gerber

Compania HiSky urma să opereze în 18 decembrie 2021 primele zboruri din Târgu Mureș și Baia Mare spre Londra, însă acestea au fost anulate.

HiSky a amânat debutul rutelor Târgu Mureș – Londra STN și Baia Mare – Londra STN de sâmbătă, 18 decembrie 2021, deoarece încă nu a obținut autorizațiile necesare pentru a zbura în Marea Britanie.

Informația e confirmată de site-ul Autorității Aviației Civile din Marea Britanie unde compania românească HiSky nu este momentan listată ca deținătoare a unui certificat de operatori din țări terțe (TCO).

În lipsa acestui certificat, care a devenit necesar din 1 ianuarie 2021 din cauza Brexitului, compania aeriană nu poate zbura spre aeroporturile din Marea Britanie.

Referitor la această situație, compania aeriană transmite:
Primul zbor din Londra către Baia Mare și Târgu Mureș, preconizat pentru data de 18 Decembrie, a fost anulat.

În perioada pandemiei, CAA (Civil Aviation Authority) UK lucrează în regim limitat. Cererea noastră de procesare a zborurilor din Londra, depusă la timp, este încă în proces de aprobare – ceea ce a cauzat anularea curselor.

Compania HiSky își cere scuze de situația creată și vă asigurăm că lucrăm intensiv pentru a găsi soluții alternative pentru pasagerii noștri. Dacă cererea Dvs nu a fost procesată, vă rugăm să ne lăsați un mesaj și vom răspunde în cel mai scurt timp.

Următoarele zboruri pe care HiSky ar trebui să le opereze din Baia Mare și Târgu Mureș spre Londra STN sunt programate pentru data de 22 decembrie 2021, însă dacă nici până la acea dată compania aeriană nu obține autorizațiile necesare cel mai probabil și zborurile respective vor fi anulate.

Mai multe detalii despre rutele pe care HiSky le operează din a doua jumătate a lunii decembrie 2021 din Târgu Mureș puteți citi AICI, iar despre cele din Baia Mare puteți citi AICI.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
11
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
11
Share