Certificatul de operator aerian al Romcargo Airlines a fost reactivat

Boeing 747-400BFC Rom Cargo Airlines (YR-FSA) la Maastricht (Țările de Jos) / Foto: Jan Severijns

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a reactivat certificatul de operator aerian al companiei Romcargo Airlines.

AACR a suspendat în 14 decembrie 2021 certificatul de operator aerian al Romcargo Airlines, așa cum anunțam în exclusivitate AICI, însă trei zile mai târziu acesta ar fi fost reactivat.

Într-un răspuns transmis BoardingPass în 15 decembrie, pe care-l puteți citi AICI, Autoritatea nu precizează concret care a fost cauza suspendării certificatului, însă din surse neoficiale am aflat că ar fi fost vorba de lipsa unor documente administrative.

Ulterior, compania românească specializată pe transportul aerian de marfă ar fi transmis AACR documentele necesare, iar vineri Autoritatea ar fi reactivat certificatul de operator aerian al Romcargo Airlines.

Sâmbătă, 18 decembrie 2021, unicul avion din flota Romcargo Airlines, Boeingul 747-400BCF înmatriculat YR-FSA, va zbura din Bishkek (Kîrgîzstan) spre capitala Spaniei.

Cu toate acestea, registrul unic al operatorilor aerieni certificați în țara noastră de AACR de pe site-ul Autorității nu a fost actualizat încă, iar ultima sa versiune nu reflectă reactivarea certificatului de operator aerian al Romcargo.

Romcargo Airlines este o companie românească deținută de Grigore Ghilan și a obținut certificatul de operator aerian în țara noastră la începutul lunii noiembrie 2021, detalii AICI.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
1
Share