DHL a livrat un miliard de doze de vaccin anti-Covid 19 în peste 160 de țări

Boeing 757 DHL la București OTP / Foto: BoardingPass

DHL a anunțat marți că a livrat peste un miliard de doze de vaccin anti-Covid 19 în peste 160 de țări din întreaga lume.

Primele doze de vaccin anti-Covid 19 au început să fie livrate în luna decembrie a anului 2020, iar de atunci și până în prezent compania de curierat și logistică a livrat peste 1 miliard de doze.

Principalele piețe unde DHL a livrat și continuă să livreze doze de vaccin sunt Europa, America de Sud și Asia-Pacific.

În ceea ce privește piața locală, DHL a livrat în România primele 144 de mii de doze de vaccin Pfizer/BioNTech în data de 29 decembrie 2020, iar transporturile au ajuns pe cale aeriană la București, Cluj Napoca și Timișoara.

Potrivit datelor publicate de organizația Our World in Data, până în prezent la nivel mondial au fost administrate 5,89 miliarde de doze de vaccin anti-Covid 19.

Aceeași sursă informează că 2,5 miliarde de persoane sunt complet vaccinate, ceea ce reprezintă 32,2% din întreaga populație a planetei, iar zilnic se administrează aproximativ 29 de milioane de doze de vaccin.

Însă, pentru a atinge un nivel ridicat de imunizare, aproximativ 10 miliarde de doze de vaccin vor fi necesare în întreaga lume până la sfârșitul anului 2021.

Oficialii companiei DHL afirmă că în următorii anii va fi necesar transportul a 7-9 miliarde de doze de vaccin anti-Covid 19 anual pentru a păstra rata de infectare la un nivel redus.

Pe plan local, campania de vaccinare anti-Covid 19 a debutat la finalul lunii decembrie 2020, iar până acum au fost vaccinate cu schema completă 5,28 milioane de persoane.

De asemenea, în România de la debutul campaniei de vaccinare au fost administrate 9,97 doze de vaccin anti-Covid 19, conform datelor publicate marți de autoritățile române.

Urmărește BoardingPass.ro și pe Google NewsTotal
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share