Din 13 august certificatul digital Covid va fi singura dovadă de vaccinare și testare recunoscută

Ministerul Afacerilor Interne a transmis miercuri, 11 august, că certificatul digital Covid va fi singurul document recunoscut ca document doveditor ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR la trecerea frontierei din 13 august.

MAI: „Vă reamintim faptul că începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Advertisements

Click pentru detalii despre cum poți obține certificatul digital Covid

„Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului național al României.

Citește și  Țiriac Air își mărește flota cu un avion Cessna 208B Grand Caravan EX

Click pentru detalii despre cum poți obține certificatul digital Covid

Advertisements
Total
13
distribuiri
un comentariu
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
13
Share