Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (12 august)

Autoritățile române au actualizat joi, 12 august 2021, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Aceasta intră în vigoare duminică, 15 august.

Toți pasagerii care sosesc în România din țările încadrate în zona verde, țări care nu se regăsesc în zona galbenă sau zona roșie, nu trebuie să prezinte test PCR negativ și nici nu vor intra în carantină.

Advertisements

Conform noilor reguli, carantina pentru cei care sosesc în România din zona roșie este de 14 zile însă dacă fac un test RT PCR și rezultatul este negativ pot ieși din carantină în cea de-a zecea zi. Pasagerii vaccinați în UE sunt de asemenea scutiți de la carantină.

Principalele schimbări din această săptămână: Luxemburg, Oman și Zimbabwe trec din lista galbenă în cea verde, Maldive, Malta, Olanda și Panama trec din lista roșie în galbenă.

Costa Rica, Israel, Muntenegru, Maroc, St. Maarten, Turcia și SUA intră din lista galbenă în cea roșie.

Pasagerii care sosesc în România din țările încadrate în zona galbenă sunt scutiți de carantină dacă sunt vaccinați (au trecut 10 zile de la rapel) sau prezintă un test PCR pentru Covid-19 negativ.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (16 septembrie)

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

  • Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;
  • Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;
  • Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori.

Lista cu țările/teritoriile încadrate în zonele verde, galbenă și roșie, disponibilă mai jos (5 pagini), intră în vigoare duminică, 15 august 2021.

Anexa_la_HCNSU_nr._59_din_12.08.2021

Advertisements
Total
197
distribuiri
2 comentarii
  1. Buna seara! Vreau sa stiu va rog daca persoanele(vaccinate+test PCR negativ) care sosesc in România dintr-o tara aflată pe lista rosie ,intra in carantina sau nu….. ptr ca in ultima actualizare de ieri nu specifica nimic legat de cei vaccinați

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
197
Share