Două echipe de elevi români premiate la o competiție a Agenției Spațiale Europene

Agenția Spațială Europeană (ESA) anunță că în ediția 2020-2021 a competiției Moon Camp un număr record de echipe au acceptat provocarea de a proiecta 3D o bază Lunară inovatoare și futuristă pentru a găzdui viitorii exploratori spațiali.

La treia ediție a competiției Moon Camp organizată de ESA au participat 4173 elevi din 53 de țări din întreaga lume, inclusiv din 22 state membre ale ESA, Canada, Slovenia și Letonia.

Prima categorie a competiției a fost Moon Camp Discovery, categorie care a constat în proiectarea 3D a unei rachete, un rover, un lander lunar, o stație spațială orbitală și bază pentru astronauți.

La această categorie, necompetitivă și dedicată începătorilor, au participat 1336 de echipe din 46 de țări, în total 2541 de elevi.

Pentru categoria intermediară, Moon Camp Explorers, au concurat 323 de echipe din 31 de țări (inclusiv 15 state membre ale ESA, Canada și Letonia), formate dintr-un total de 1112 elevi în vârstă de până la 14 ani (inclusiv).

Moon Camp – echipa Moon Base Kernel (Polonia)
Cele 323 de echipe din 31 de țări au creat o bază lunară completă folosind Tinkercad, iar cele trei echipe câștigătoare ale acestei categorii sunt:

1. Moon Base Kernel – Polonia;
2. BRNO Dragons – Republica Cehă;
3. Voja Team – Republica Cehă.

 
La categoria avansată, Moon Camp Pioneers, au participat 164 de echipe formate din 520 de elevi (15-19 ani) din 21 de țări, inclusiv 13 state membre ale ESA și Letonia.

Câștigătorii celei de-a treia categorii, Moon Camp Pioneers, sunt:
1. AMAR – Republica Cehă;
2. Moon Meisters – Colegiul National “Mihai Eminescu” Suceava;
3. Pioneers – Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” București.

Proiectul echipei Moon Meisters din România

Proiectul echipei PIoneers din România

Juriul competiției a fost compus dintr-un grup de experți în design 3D, tehnologie spațială și explorare lunară a fost extrem de impresionat de calitatea proiectelor.

Membri juriului au avut sarcina dificilă de a selecta cele mai bune trei proiecte prezentate de echipe din statele membre ale ESA și trei cele mai bune proiecte ale echipelor din statele care nu sunt membre ale ESA în fiecare categorie.

Toate intrările au fost evaluate în funcție de creativitatea și inovația lor, fezabilitatea, calitatea modelului 3D și adaptabilitatea designului la mediul lunar.

Competiția Moon Camp a fost organizată de Agenția Spațială Europeană (European Space Agency – ESA), Airbus Foundation și Autodesk.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
12
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
12
Share