Urmărește-ne

EL AL va zbura cu Boeing 787 Dreamliner la București la finalul acestui an

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. EL AL va zbura cu Boeing 787 Dreamliner la București la finalul acestui an
FOTO: GABRIEL BOBON

Știri

EL AL va zbura cu Boeing 787 Dreamliner la București la finalul acestui an

În cazul în care nu știați, ruta București – Tel Aviv este una dintre cele mai aglomerate rute aeriene operate din România și este servită de TAROM, EL AL, Arkia, Israir, Wizzair și Blue Air.

Operatorul israelian EL AL operează des zboruri către București folosind aeronave mari, Boeinguri 767 și uneori Boeing 747 sau B777.
Ei bine, la finalul acestui an, acest operator va retrage din serviciul comercial vechile avioane B767 și B747 și vor fi înlocuite treptat de Boeinguri 787 Dreamliner. EL AL a comandat 16 avioane de acest tip (7x Boeing 787-8 și 9x Boeing 787-9), iar primele dintre ele vor ajunge la Tel Aviv începând cu luna Septembrie.

Conform informațiilor pe care le deținem, o parte din echipa Globeground de pe Aeroportul Henri Coandă va fi trimisă la cursuri de calificare pentru handlingul acestui tip de avion. Tot la final de 2017, EL AL va efectua câteva zboruri la București cu Boeing 787 Dreamliner pentru calibrarea și testarea porților de îmbarcare.

Citește și  Contractul pentru Terminalul Cargo de la aeroportul Oradea a fost semnat

În acest moment, EL AL este operatorul aerian care efectuează cele mai multe zboruri către București folosind aeronave widebody, urmat de Turkish Airlines care zboară uneori către capitala noastră cu Airbusuri A330.

Cu această ocazie vă reamintim că în 13 Aprilie și 1 Mai vom vedea din nou la București Boeinguri 747 care aparțin acestui operator și este posibil să fie ultimele zboruri ale israelienilor cu acest tip de avion pe Aeroportul Henri Coandă.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus