Emirates introduce taxa pentru alegerea scaunului

Din cauza randamentului (venit per scaun rezervat) în scădere, cel mai mare operator din Orientul Mijlociu a decis introducerea unei noi taxe pentru pasagerii săi cu ajutorul căreia va reuși să crească veniturile companiei fără a crește și prețurile biletelor.

Detalii despre această nouă taxă percepută de operator sunt disponibile și pe siteul emirates.com în momentul rezervării biletelor.

“Începând cu 3 octombrie 2016, Emirates va implementa o taxă pentru selecția scaunului înainte de check-in (în momentul achiziției biletelor) pentru biletele achiziționate din categoria Economy Special și Saver.
Selecția scaunului va fi în continuare gratuită când procesul de check-in se deschide, cu 48 de ore înainte de plecare.

Nu va fi niciun cost suplimentar pentru selecția scaunelor pentru pasagerii care achiziționează bilete în Economy Flex, Economy Flex Plus, Business Class și First class.”

Taxa percepută pentru rezervarea unui scaun pentru un zbor scurt-curier este de 15$, pentru mediu-curier valoarea crește la 25$, iar pentru zborurile lung-curier taxa va fi de 40$. Pentru zborurile 5th freedom (ex.: New York – Milano sau Melbourne – Singapore) taxa este cuprinsă între 15 și 25$.
Copiii beneficiază de 50% discount din prețurile de mai sus și siteul operatorului mai menționează faptul că moneda noii taxe va fi aceeași cu cea a biletului de călătorie.

După cum știm, această taxă este des întâlnită la operatorii low-cost, care de asemenea taxează pasagerii pentru bagaj extra, mâncare și așa mai departe, însă există și operatori de linie care percep această taxă, un exemplu din Europa care-mi sare în minte acum este airberlin.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Blue Air anunță noi rute din Cluj-Napoca către Hamburg, Larnaca, Londra și Nisa

Articolul următor

KLM suspendă temporar zborurile din Amsterdam către Cairo, Egipt

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share