Urmărește-ne

Este oficial: Adria Airways intră în faliment după 58 de ani de activitate

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Este oficial: Adria Airways intră în faliment după 58 de ani de activitate
Foto: William Musculus

Știri

Este oficial: Adria Airways intră în faliment după 58 de ani de activitate

Adria Airways, membră a Star Alliance, și-a anunțat oficial falimentul luni după-amiază, la 58 de ani de la primul său zbor.

Săptămâna trecută compania slovenă a suspendat pentru două zile, marți și miercuri, toate zborurile însă ulterior au decis să extindă perioada până astăzi, inclusiv.

În această perioadă managementul companiei a trebuit să prezinte un plan de restructurare și obținere de fonduri pentru a opera în siguranță și la timp zborurile programate însă se pare că planul prezentat nu a fost în concordanță cu așteptările Autorității Aviației Civile din Slovenia iar astfel certificatul de operator aerian al Adria Airways a fost suspendat.

Vă reamintim că această companie aeriană a fost privatizată în 2016 după ce o subsidiară a companiei germane 4K Invest din Munchen a achiziționat pachetul majoritar de la statul sloven.

Adria Airways a operat zboruri din Ljubliana, Slovenia, către mai multe destinații din Balcani, Europa Centrală și de Vest și Rusia.

Citește și  Exclusiv: departamentul tehnic al Blue Air devine Blue Air Technic SRL

Pe lângă cursele regulate, a operat cu avioane CRJ și Airbus zboruri pentru diverse companii aeriene din Europa, precum Lufthansa, Austrian Airlines și Swiss.

Săptămâna trecută mai multe companii de leasing au încheiat unilateral contractele cu Adria Airways din cauza neplății datoriilor și și-au recuperat o parte din avioane, cinci avioane CRJ și trei Airbusuri A319.

Întreaga flotă a companiei slovene, peste 15 avioane, a fost închiriată de la companii de leasing.

Aceștia au zburat în această vară pentru Lufthansa cu CRJ900 pe ruta Munchen – Timișoara iar în iarna acestui an Adria Airways urma să opereze din nou zboruri pentru Lufthansa pe ruta Munchen – București.

Adria Airways este astfel a șaptea companie aeriană care intră în faliment în acest an, după Germania, flybmi, WOW Air, Aigle Azur, XL Airways și Thomas Cook.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus