Eveniment european de aviație găzduit de Aeroportul Internațional Iași

Workshop-ul, cu titlul „Implementarea regulamentului (UE) 139/2014. Pprocesul de conversie a Certificatului de aerodrom”, se va desfășura la Iași în perioada 13-15 septembrie 2016, se arată într-un comunicat aparținând Aeroportului Internațional Iași.

Evenimentul va fi organizat de către Aeroportul Internațional Iași, coordonat de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) și sub egida Agenției Europene pentru Siguranță (EASA). Întâlnirea de lucru va fi susținută de specialiști din domeniul aviației și se va bucura de participarea consistentă a aeroporturilor regionale europene și a autorităților din țările membre.

Advertisements

În cadrul acestui workshop, reprezentanții Agenției Europene pentru Siguranță (autoritatea de decizie și reglementare în aviația europeană) vor face schimb de opinii și experiență cu ceilalți participanți și vor prezenta recomandări de bună practică menite să faciliteze tranziția aeroporturilor la certificarea europeană, urmând etapele necesare asigurării conformării cu cerințele Regulamentului (UE) nr.139/2014 de stabilire a cerințelor tehnice și a procedurilor administrative referitoare la aeroporturi, în temeiul Regulamentului (CE) nr.216/2008 al Parlamentului European și al Consiliului.

Faptul că un un astfel de eveniment va fi găzduit de Aeroportul Iași ne onorează foarte mult, înseamnă o nouă recunoaștere a eforturilor pe care le-am depus în toți acești ani pentru a ne consolida poziția inclusiv pe piața internațională. Iar acest lucru a fost posibil prin efortul continuu de a explora noi posibilități de dezvoltare, planurile noastre de extindere și modernizare urmând să se concretizeze în următorii ani. În 2015 aeroportul nostru a ajuns la Montreal (Canada), la masa marilor jucători ai lumii din domeniul aeronautic, la cel mai mare forum mondial de aviație organizat de ICAO, unde am prezentat povestea noastră de succes. Anul acesta vor veni la Iași, la workshop-ul EASA, reprezentanți ai industriei aviatice și ai autorităților internaționale. Va fi, așadar, o întâlnire la nivel înalt, iar asta înseamnă că suntem un exemplu de conformare cu cerințele europene în domeniu. Evenimentul din septembrie, organizat de Aeroportul Iași, sub egida EASA, este o oportunitate în plus de a pune în valoare orașul nostru, un reper de istorie și cultură, cu potențial însemnat de dezvoltare economică”, a declarat cu această ocazie Marius Bodea, Președintele C.A. al Aeroportului Internațional Iași.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share