Exclusiv: Blue Air va reintroduce în serviciul comercial primul său 737 MAX

Foto: BoardingPass

Compania Blue Air va reintroduce la mijlocul lunii mai 2021 în serviciul comercial primul său Boeing 737 MAX (YR-MXA).

Primul MAX recepționat de Blue Air, și alte peste 100 de avioane de același tip din întreaga lume, au fost din nou reținute la sol în întreaga lume pentru mai bine de o lună din cauza unor probleme descoperite la circuitul electric.

Advertisements

Compania românească a efectuat schimbările la circuitul electric al avionului cerute de Boeing și aprobate de Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) și în cazul în care nu apar modificări va reintroduce în serviciul comercial primul său MAX în 15 mai 2021.

Primul zbor pe care-l va opera este 0B1331 București – Londra Heathrow. De asemenea, aceasta va fi prima dată când Blue Air operează zboruri cu 737 MAX spre capitala Marii Britanii.

Citește și  DHL a livrat un miliard de doze de vaccin anti-Covid 19 în peste 160 de țări

YR-MXA, singurul MAX livrat companiei românești, a fost recepționat de Blue Air în 1 aprilie 2021 și operat zboruri comerciale regulate pentru compania românească doar până în după-amiaza zilei de 9 aprilie, zi în care producătorul american de avioane a solicitat mai multor companii aeriene să rețină la sol peste 100 de MAX-uri.

Al doilea Boeing 737 MAX (YR-MXB) Blue Air din cele zece comandate urma să fie livrat la jumătatea lunii aprilie însă din cauza problemei descoperită de Boeing la circuitul electric al unor MAX-uri livrările au fost sistate mai bine de o lună.

Cel mai probabil YR-MXB va fi livrat în perioada imediat următoare, îndată ce Boeing va aduce modificările necesare avionului și relua livrările de MAX-uri.

ℹ️ Înainte de a fi publicată pe site, această informație a apărut cu o zi înainte pe grupul BoardingPass.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share