Aeroportul Internațional din Brașov va avea turn de control virtual

În urma analizelor făcute de ROMATSA, Consiliul Județean Brașov a decis ca turnul de control al Aeroportului Internațional din Brașov să fie unul virtual, traficul aerian fiind controlat de la distanță.

Anunțul cu privire la această decizie a fost făcut joi, 13 mai 2021: „Aeroportul Brașov – încă un pas important înainte! Am primit astăzi decizia ROMATSA cu privire la turn, iar turnul virtual este soluția aleasă! Am spus de la începutul preluării acestui proiect că noi construim aeroportul viitorului la Brașov. Și asta facem!”, a afirmat oficialul Consiliului Județean Brașov.

Advertisements

Conform ROMATSA, traficul aerian de la aeroportul din Brașov ar urma să fie controlat de la distanță de controlorii de trafic aerian de pe aeroportul din Arad.

Pe lângă această veste, același oficial declară din nou că aeroportul din Brașov va deservi atât rute interne, cât și internaționale, însă acestea vor fi lansate doar în urma unor studii de rentabilitate.

Citește și  Țiriac Air își mărește flota cu un avion Cessna 208B Grand Caravan EX

În prezent în țara și regiunea noastră nu mai există niciun alt aeroport care să fie dotat cu turn de control virtual.

Cel mai mare aeroport din Europa care are un turn de control virtual este aeroportul London City din capitala Marii Britanii.

Advertisements
Total
10
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
10
Share