Aeroportul Internațional din Brașov va avea turn de control virtual

În urma analizelor făcute de ROMATSA, Consiliul Județean Brașov a decis ca turnul de control al Aeroportului Internațional din Brașov să fie unul virtual, traficul aerian fiind controlat de la distanță.

Anunțul cu privire la această decizie a fost făcut joi, 13 mai 2021: „Aeroportul Brașov – încă un pas important înainte! Am primit astăzi decizia ROMATSA cu privire la turn, iar turnul virtual este soluția aleasă! Am spus de la începutul preluării acestui proiect că noi construim aeroportul viitorului la Brașov. Și asta facem!”, a afirmat oficialul Consiliului Județean Brașov.

Conform ROMATSA, traficul aerian de la aeroportul din Brașov ar urma să fie controlat de la distanță de controlorii de trafic aerian de pe aeroportul din Arad.

Pe lângă această veste, același oficial declară din nou că aeroportul din Brașov va deservi atât rute interne, cât și internaționale, însă acestea vor fi lansate doar în urma unor studii de rentabilitate.

În prezent în țara și regiunea noastră nu mai există niciun alt aeroport care să fie dotat cu turn de control virtual.

Cel mai mare aeroport din Europa care are un turn de control virtual este aeroportul London City din capitala Marii Britanii.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
10
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
10
Share