Pista 2 a aeroportului Otopeni e închisă din cauza lucrărilor la căile de rulare

Actualizare, ora 21:00: potrivit unor informații primite din interiorul CNAB, se pare că cele patru căi de rulare nu vor fi reabilitate.
____________
Pista 2 a aeroportului Otopeni a fost închisă joi, 13 mai, până la finalul lunii mai din cauza lucrărilor de la mai multe căi de rulare.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că în luna februarie a anului 2021 la redeschiderea cu mare fast și multe oficialități a pistei 08L/26R, după cinci luni de renovări, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) transmitea printr-un comunicat de presă că au fost reabilitate alături de pista 08L/26R și căile de rulare N, V, O și W (click aici).

Advertisements

Realitatea din teren cu privire la cele patru căi de rulare e alta – doar două căi de rulare (V și W) au fost modernizate când s-au efectuat lucrări la pista 08L/26R pentru care aceste căi de rulare asigură conexiune cu restul infrastructurii aeroportuare – lucru confirmat și de piloți dar și de imaginile din satelit.

Citește și  Țiriac Air își mărește flota cu un avion Cessna 208B Grand Caravan EX

Acum, potrivit NOTAM-urilor publicate joi, pista 08L/26R este închisă din 13 mai, ora 13:00, până în 31 mai, ora 00:00, deoarece mai multe căi de rulare necesare pentru operarea sa vor fi închise pentru reabilitare.

Aeroportul Otopeni la data de 25 aprilie 2021 / Captură: satelitul Sentinel-2

Așadar, în intervalul amintit au mai fost închise și căile de rulare pentru care CNAB spunea în februarie 2021 că a recepționat lucrările de modernizare:

  • calea de rulare V;
  • calea de rulare W;
  • secțiunea căii de rulare O de la intersecția cu calea de rulare V până la capătul pistei 26R;
  • secțiunea căii de rulare N de la punctul de așteptare până la pragul pistei 08L;

Chiar dacă acum nu a fost închisă, nici secțiunea căii de rulare O de la intersecția cu calea de rulare V până la intersecția cu calea de rulare N nu a fost reabilitată.

Advertisements
Total
6
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
6
Share