EXCLUSIV Firma de catering cu care are contract TAROM a intrat în insolvență

UpLift, firma care oferă servicii de catering la bordul avioanelor TAROM și a altor companii aeriene, a intrat oficial în insolvență.

UpLift Airport Services SRL a solicitat intrarea în insolvență, iar cererea societății comerciale a fost admisă de către Tribunalul București în luna septembrie 2023.

Reprezentanții companiei au declarat pentru BoardingPass că intrarea în insolvență a fost solicitată cu scopul reorganizării, activitatea sa comercială fiind sever afectată de stoparea zborurilor Blue Air în septembrie 2022.

Compania Blue Air, până în decembrie 2018 acționar majoritar al UpLift Airport Services, a fost de departe cel mai mare client al UpLift.

Ca urmare a acestei decizii, administratorul judiciar provizoriu al companiei a fost numit Dinu, Urse și Asociații SPRL, cu o remunerație de 7.000 lei din averea debitoarei.

Conform listei de creditori, actualizată la finele lunii octombrie 2023, UpLift Airport Services SRL ar avea datorii față de cel puțin 55 de firme și persoane fizice.

Printre creditorii UpLift Airport Services se numără TAROM, Dan Air, HiSky, câteva aeroporturi românești dar și producători și distribuitori de produse alimentare și băuturi.

În ceea ce privește compania aeriană de stat, de la începutul anului 2023, TAROM încasează de la firma UpLift un procent din vânzările care au loc la bordul avioanelor sale, detalii aici.

În același timp, UpLift este și furnizorul care asigură companiei TAROM mâncarea servită piloților și însoțitorilor de bord în timpul zborurilor.

De asemenea, în lista creditorilor a acestui dosar de insolvență se află și instituții ale statului dar și cei trei proprietarii acestei societăți comerciale.

Suma pe care UpLift Airport Services o datorează creditorilor este necunoscută, însă la data de 30 septembrie 2023 firma avea datorii în valoare de 6,79 milioane de lei față de ANAF.

Totuși, potrivit UpLift, compania nu are datorii față de toate entitățile înscrise la masa credală ori unele datorii au fost deja stinse.

Cine deține UpLift Airport Services
Societatea comercială UpLift Airport Services SRL, fostă Aerokraft Consult SRL este deținută de:

UpLift Airport Services SRL a avut în anul 2022 o cifră de afaceri de aproape 44 de milioane de lei, un profit de 4,32 milioane de lei și un număr mediu de 279 de angajați.

De asemenea, compania a raportat pentru anul trecut datorii în valoarea de 36,48 de milioane de lei, cu 12 milioane de lei mai mari decât în anul precedent, conform datelor de la Ministerul Finanțelor.

Pe lângă serviciile de catering, UpLift Aviation SRL oferă servicii de gestionare a sol a zborurilor și pasagerilor pe aeroporturile din București și Iași și oferă servicii de consultanță.

La rândul său, UpLift Airport Services SRL este parte creditoare în dosarul de insolvență al fostei companii aeriene Blue Air, cea din urmă având o datorie față de UpLift de 29,3 milioane de lei.

Activitatea comercială a UpLift nu este afectată de faptul că aceasta este în insolvență, aceasta deservind în continuare serviciul la bord și catering pentru companiile aeriene partenere.

De asemenea, nici activitatea sa de gestionare la sol a zborurilor și pasagerilor nu este afectată de situația sa actuală.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

TUS Airways inaugurează ruta București – Larnaca cu două luni mai devreme

Articolul următor

GALERIE FOTO MAI a recepționat sâmbătă primul elicopter Black Hawk

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share