FlyOne Moldova intenționează să lanseze subsidiara FlyOne Armenia

Foto: Dave Corry

Compania aeriană FlyOne din Moldova împreună cu Sil Group (Armenia) intenționează să lanseze o nouă companie aeriană: FlyOne Armenia.

Societatea comercială FlyOne Armenia LLC a aplicat deja pentru obținerea certificatului de operator aerian (AOC) în Armenia în urmă cu câteva săptămâni.

Advertisements

Ca parte a procesului de obținere a AOC-ului, un avion din flota FlyOne Moldova a zburat la Erevan miercuri dimineață și va fi verificat de autoritatea aeronautică din Armenia.

Airbusul A320, înmatriculat în prezent ER-00006, care a zburat la Erevan a fost recepționat de FlyOne Moldova în a doua jumătate a lunii mai 2021 și se pare că acesta va fi primul avion din flota FlyOne Armenia.

După obținerea certificatului de operator aerian, cel mai probabil acest avion va fi reînmatriculat în Armenia.

Potrivit Armenpress, Sona Soghomonyan, reprezentantul Sil Group, declară că în primă fază FlyOne Armenia va crea 135 de locuri de muncă plătite peste media națională.

Directorul companiei FlyOne, Mircea Maleca, a afirmat la rândul său că FlyOne Armenia va zbura din Armenia atât către Europa cât și spre țările din fostul bloc sovietic.

Rutele pe care FlyOne Armenia ar urma să le opereze și numărul avioanelor pe care ar urma să le aibă în flotă nu au fost făcute publice.

De asemenea, oficialul companiei moldovene a mai declarat că se așteaptă ca FlyOne Armenia să opereze primul său zbor comercial în vara acestui an.

În ceea ce privește FlyOne Moldova, compania a fost fondată în 2016 și are în prezent în flotă un Airbus A319 și trei Airbusuri A320. Compania va mai recepționa încă un A320 în perioada următoare.

Advertisements
Total
13
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
13
Share