Urmărește-ne

Ruta zborului Air France de miercuri spre Moscova nu a fost aprobată de Rusia

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Ruta zborului Air France de miercuri spre Moscova nu a fost aprobată de Rusia
Foto: Nathan Walkowiak

Știri

Ruta zborului Air France de miercuri spre Moscova nu a fost aprobată de Rusia

Air France a fost forțată să anuleze miercuri zborul AF1154 dintre Paris CDG și Moscova din cauza faptului că Rusia nu a aprobat ruta de zbor care ocolea Belarusul.

Compania aeriană franceză a anulat miercuri zborul AF1154 „din motive operaționale legate de ocolirea spațiului aerian din Belarus, necesitând o nouă autorizație din partea autorităților ruse pentru a intra pe teritoriul lor”, a declarat un purtător de cuvânt, potrivit Reuters.

Uniunea Europeană recomandă companiilor aeriene să evite Belarusul și spațiul său aerian ca sancțiune aplicată în urma incidentului de duminică, detalii AICI.

Zborul de vineri programat pentru a fi operat de Air France pe aceeași rută încă nu este anulat.

În ciuda acestei situații, zborul de miercuri al companiei franceze din Paris spre Sankt Petersburg a fost operat fără restricții.

Și zborurile lung-curier operate de Air France din Paris spre Asia și retur care tranzitează Rusia de la vest la est și ocolesc de câteva zile spațiul aerian bielorus au fost operate fără probleme.

Citește și  Fly One zboară cu un Airbus A320 pentru SkyUp Airlines (Ucraina)

Cu toate acestea, în comparație cu majoritatea țărilor din UE, Franța a decis să nu mai permită în spațiul său aerian avioanele companiilor aeriene din Belarus.

Miercuri după-amiază un zbor Belavia care zbura din Minsk spre Barcelona s-a întors la Minsk din cauza faptului că nu avea acordul francezilor să tranziteze spațiul aerian din sudul Franței.

Tot miercuri Polonia, Cehia și Lituania au decis să nu le mai permită companiilor aeriene bieloruse accesul în spațiile lor aeriene, detalii AICI.

O escaladare și implicare mai serioasă a Rusiei în acest conflict ar putea crea mari probleme companiilor aeriene dacă Rusia le va interzice să mai tranziteze spațiul său aerian când zboară din Europa spre Asia și vice-versa.

1 comentariu

1 comentariu

  1. Belgea Renate

    26 mai 2021 la 23:31

    Cand se va putea cu wizz air din Nürnberger la Timisoara?

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus